Är de avundsjuka?

Medmänsklighet bygger på förståelse. Det går inte att få någon medkänsla utan att förstå. Att förstå innebär inte att acceptera  allting – speciellt inte dåliga beteende. Varje gång som jag stöter på dåliga beteende så brukar jag fundera över vilka drivkrafterna är för beteendet.

Jag tänker naturligtvis på händelserna kring Grand Hôtel. Varför har människor så olika uppfattning om demokrati och rättigheter samt vem och vad som ska omfattas. Hur långt vill meningsmotståndare gå för att tysta vissa åsikter? Nu ville de att ett hotell inte skulle hyra ut sina lokaler till en grupp människor. Nästa gång blir det kanske en affär som inte får sälja till samma grupp, sjukvården som inte ska vårda denna kategori, flygbolag som ska vägra att ha dessa personer som passagerare, biografer … teatrar … konserter …! Vi kan närma oss apartheiden i Sydafrika.

Den gruppen som nu ville ha restriktioner mot SD har under mycket lång tid försökt sig på liknande kampanjer mot företag t ex IKEA och H&M. Vad är det som driver dem? Jag läser vad de skriver idag – bara för att kunna förstå.

”Under fredagskvällen samlas delar av Europas högerextrema och högerpopulistiska elit för en lyxig middag på Grand Hotel.”

Så skriver Expo. De använder värdeladdade ord för att understryka att det rör sig om hemska människor. Som grädde på moset lägger de till att en ”lyxig middag” ska serveras. Brukar det inte serveras ”lyxiga middagar” på fester? Hur skriver de om kungamiddagar eller nobelmiddagar? Lyxar de aldrig till det själv? Men … de hemska SD:arna  …

”Hur kan ett hotell ägt av Wallenbergarnas investmentbolag Investor hysa främlingsfientliga krafter, frågar sig kritikerna och hänvisar bland annat till Raoul Wallenbergs insatser för judar i Ungern.

– Det är osmakligt och vänder sig i min mage att ett välkänt hotell mitt i Stockholm får de här politikerna att känna sig bättre. Det är ett fantastiskt hotell, men nu verkar de bara tänka på pengar, inte principer. Jag tycker särskilt synd om personalen, jag vet att de har olika nationaliteter. Nu ska de servera såna som ser ner på dem, säger Sewi Kadr, en av de 30-tal som stod ute i kylan och protesterade mot evenemanget.”

Även DN skildrar kritiska röster. Men de går ett steg längre och plockar fram känslostyrda människor som använder argument om främlingsfientlighet, kränkning av judar och omtanke om personalen. De vill visa sig medmänskliga och ger uttryck för sina egna fördomar. Det vanliga att SD:are är främlingsfientliga och ser ner på personalen, judar måste bli kränkta och personalen måste känna sig  underdåniga!

”Fler och fler av de smokingklädda männen och de pråliga damerna kommer. Inga kända ansikten alls. Sverigedemokrater från landsorten och det är nu jag twittrar att Modebloggarna gjorde helt rätt i att byta hotell. De hade fått akut vinterkräksjuka.

Det fanns säg ett par tre damer som hade lyckats med sin klädsel, för herrarna är det ju lättare. Det är svårt att misslyckas med en smoking liksom. Eller en paraduniform med tillhörande medaljer.”

Så skriver Loan Sundman i Aktuellt Fokus. Hon använder bästa Härskartekniken som gär ut på att förlöjliga oh förminska! SD:are är för henne en sämre sorts människor som inte ens kan klä sig ordentligt!

Den gemensamma nämnaren i dessa citat är avundsjuka. De som skriver är avundsjuka för att de inte blev inbjudna till att äta en lyxmiddag på Grand Hôtel och för att de antagligen aldrig får någon sådan inbjudan. De ser klasskillnader och vill ha ett polariserat samhälle. Det handlar om människor med dålig självkänsla som letar efter någon som är ännu uslare än de själva. Hur skulle de få sin livsluft om de inte hade någon att vara avundsjuka på och kunna ondgöra sig över?

avundsjuk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: