Godtrogna svenskar får betala politikernas misstag

 

rgeringen-lanar

 

Kulturella skillnader har jag ofta skrivit om. Lika ofta har jag blivit kallad för rasist. Det har nämligen varit förbjudet att tala om kulturella skillnader – det har bara varit en social konstruktion. Men nu – nu har journalisterna vaknat! Nu vill de uppfinna hjulet på nytt!

Vårt samhälle fungerade bra så länge som vi var en homogen befolkning som strävade åt samma håll! När människor som kommer från andra kulturer – där korruption, bluff och båg är vanligt  – upptäcker att vårt samhälle är uppbyggt för ärliga människor, så är det ganska uppenbart att de utnyttjar det! Skribenten nämner naturligtvis inte nationaliteter på bedragarna men nämner indirekt att våra öppna gränser är orsaken till att Sverige och vårt välfärdssystem har förvandlats till en godisbutik för ”välfärdsturisterna”

Kanske är vi för välorganiserade, kanske måste vi tänka radikalt nytt om alla dessa flyktingar snabbt ska integreras.

Väldigt få i Sverige vill att arbetsmarknaden i vårt land ska se ut som den i USA.” skriver en skribent.

Skribenten har besökt ett boende för ensamkommande barn – där några är analfabeter och andra har gått 6 år i skola. På frågan om yrkesdrömmar får han samma svar som han skulle fått av en helt vanlig förskoleklass: veterinär, polis, arkitekt, advokat, elektriker, fotbollsspelare, ögon­kirurg, designer, pilot, civilingenjör, och informationstekniker. De kommer alltså hit för att utnyttja vår välfärd och få utbildning. Ingen av de vill nöja sig med de enkla jobben som regeringen talar om.

De kommer hit till det välordnade landet Sverige där vi har bilbälteslag, rökförbud på restauranger, lag om ringklocka på cykel, allmän självdeklaration, tillstånd , betalar moms och skatt, köar, ordning och reda, punktlighet, … De kommer från länder där religionen och gamla traditioner styr deras liv, där korruption, krig, självmordsbombare är vardagsmat! Det är stora kulturskillnader!

Nu tävlar skribenterna om att skildra kulturskillnader. Alla som bara har andats dessa kulturskillnader tidigare har stämplats som bruna, rasister, främlingsfientliga, fascister, … Men, de är väl bra att de yrvaket har börjat att skriva om detta ”mest förbjudna” och om att den svenska välfärden är uppbyggd för godtrogna svenskar som följer lagen. Den är inte konstruerad för människor som har varit tvungna att mygla och utnyttja för att överleva. Det har alltid funnits människor som har brutit mot den svenska lagen. Men, när det kommer hit människor från andra kulturer som upplyses om alla sina rättigheter långt innan de får reda på sina skyldigheter så är det självklart att en del av dem kommer att vara ”kreativa entreprenörer” som utnyttjar vårt godtrogna system.

Politikerna står vilsna och säger: ”Detta hade vi aldrig kunnat förutse!”  Varför? Ja, de har ju under många år varit strängt upptagna med sin ”inte-gynna-SD-politik” eller ”sopa-under-mattan-så-löser-det-sig”. Ja, politikerna har levt i en snäll godtrogen bubbla. Tyvärr, ser inte världen ut så! ”Den svenska modellen” fungerade på en svensk homogen befolkning men kommer aldrig att fungera på resten av världen!

folk o rövare

 

 

 

.

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Edward Ulfertz
  Okt 22, 2016 @ 16:13:43

  För att undvika religiösa konflikter borde FN besluta att muslimska flyktingar ska tas om hand av muslimska länder och kristna flyktingar av kristna länder.

  Liked by 2 people

  Svara

 2. larslindblog
  Okt 22, 2016 @ 16:17:48

  Den sociala kontrollen var mer omfattande förr , när dom flesta levde på landsbygd , byar och småstäder. Om någon fuskade med ”sjukkassan” sågs inte med blida ögon. Jag har aldrig riktigt förstått egenvärdet att hela tiden öka sin befolkning ….vi var ca 7 miljoner svenskar…..vi klarade oss bra när vi var 5 och 6 miljoner…vad säger att allt blir bättre ju fler vi är ?
  Istället verkar det bara bli mer problem…..Pengarna till pensioner vore inga problem om politikerna inte skänkte bort våra pengar genom SIDA = 100 milj/SEK /dag + invandringen + rent slöseri.

  Liked by 1 person

  Svara

 3. larslindblog
  Okt 22, 2016 @ 18:18:40

  En annan sak med kulturella skillnader ; För ca 15 år sedan vann jag på BingoLotto en resa till Agadir i Marocko…..man hann inte ens stiga av transferbussen och byta till resebyråns buss förrän folk skulle ”hjälpa till att bära väskan” …för dessa 10 meter avkrävdes dom som inte liksom jag och min son hållit hårt i vårt bagage 100 :- !! (dom som protesterade kom undan med 50:-)
  Längs hela vägen låg plastpåsar…..överallt tunna plastpåsar …som kunderna fick varje gång dom handlar…..sen verkade det som om folket bara släppte påsarna var som helst……
  Jag och grabben skojade lite om att klimatet var ju bra och stranden fin , men folket var inte så kul , (man fick ständigt vara på sin vakt och vi undvek faktiskt att köpa någonting annat än i varuhus med fasta priser .)

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Okt 22, 2016 @ 21:11:43

   I Marocko ska man pruta. Börja med att bjuda ca 10% av det begärda priset och hamna på ca 50% i slutändan. Samma sak gäller i t ex Egypten. Vi godtrogna svenskar har svårt för det. Men det är så det fungerar i dessa länder.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

Oberoende nyheter, satir och allvar om politik, journalistik, invandring, mångkultur, islam, brottslighet, rasism, natur, livet och musik.

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolution

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: