Clownattack eller ny vandringssägen

clown-skratt-funny-rolig-soet-t-shirts-premium-t-shirt-dam

Man skulle kunna tro att det rör sig om en clowninvasion som nu har drabbat Sverige. Men är det så? Attackerna påstås sprida sig likt en epidemi från USA till England till Sverige.Bara igår fick polisen in anmälningar om 90 clownattacker i södra Sverige. Har dessa 90 fall verkligen hänt?

Människor med brottsligt uppsåt har ofta maskerat sig för att inte bli igenkända. Vi ser detta i demonstrationer men även vid inbrott, rån eller liknande. Stenkastarvänstern är ofta maskerade. Likaså maskerar sig ungdomar i förorterna när de tänder på bilar eller hindrar polis och räddningstjänsten från att göra sitt arbete. Men att klä ut sig till clown? Jag läste faktiskt om någon inbrottstjuv i USA som använt sig av clownmaskering.

Det började tydligen i augusti, när berättelser först dök upp i South Carolina. Clowner försöker locka med sig barn ut i skogen, och har sedan exploderat till fullskalig clownattacker där clownerna påstås vara utrustade med knivar och maskingevär.  Det finns alltid människor som utnyttjar situationen och vill skrämmas. I slutet av september, blev  en 16-årig knivhuggen och dödad av en man som påstods bära en clownmask som i filmversionen från ”Purge”.

Skolor har stängts pga ”clownattack”-skräcken Rädslan för att clowner ska fånga in barn sprids via sociala medier. Medierna har fyllts med bilder på människor som drar runt i skrämmande clownkostymer ock sprider skräck.

Många utnyttjar situationen! Som denna Ohiodam som påstod att hon blivit utsatt för en clownattack som ursäkt för sen ankomst till jobbet.

clown

I september gavs det ut en handbok ”When Clowns Attack: A Survival Guide”. I USA behövs det alltså en handbok för att överleva en clownattack! Kommer denna bok att översättas till svenska? Är det i själva verket en marknadsföringsgrej för denna som har utlöst den svenska clown hysterin?

För några dagar sedan hörde jag för första gången om de svenska clownattackerna. Det var SVT som tog upp det i nyhetssändningarna! De varnade för att attackerna kunde nå Sverige. Omedelbart anmäldes en mängd attacker. En del blev kanske inspirerade och klädde ut sig och andra fantiserade clowner för att göra sig intressanta. Var det SVT som skapade denna hysteri? I vilket syfte? Ville de skapa oro och ta bort fokus från det politiska infekterade läget i landet?

Medierna har fortsatt att frossa i clownskräcken ur alla synvinklar. Vad kommer att hända inför Halloween? Tar medierna sitt ansvar eller gör de som tidigare år: bästa skräcksminkningen, hemskaste klädseln, skrämmande godis och bakverk, … De har ju under många år försökt marknadsföra denna ”skräckhelg”. Lägger de av med detta och för en kampanj om maskeringsförbud istället?

Varför vill medierna göra en clowndräkt skrämmande? För mig är clownen en misslyckad figur i för stora skor och kläder, med röd näsa och stort hår. Han/hon misslyckas med det mesta men får medmänniskor att skratta. På vilket sätt är denna figur skrämmande?

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. tompas11
    Okt 16, 2016 @ 22:38:42

    Jo jag är också rädd och det för en speciell clown. Det är en clown som alla borde vara rädda för, eftersom denna clown inte bara låtsas skrämma dig utan innebär ett verkligt hot mot dig och mig. Faktum är att denna clown innebär ett direkt hot mot hela Sverige. Vad clownen egentligen heter? Om du inte redan har gissat det så är hans namn Stefan Löfven. Den värsta clownen av alla clowner och han ingår i en cirkus som benämns regeringen. I denna cirkus finns det även elefanter men ingen i regeringen ser dem…

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

%d bloggare gillar detta: