Tag ert ansvar!

Under två år har landet haft en mycket oansvarig regering som är ledda av en hänsynslös statsminister. Idag kom ytterligare bevis för detta! Hur länge ska denna regering få fortsätta att förstöra vårt land?

Migrationsverket kommer att, fram till januari, avveckla cirka 7.000 boendeplatser. På grund av lagen om offentlig upphandling kommer cirka 6.200 asylsökande att tvingas flytta till ett annat boende. Detta får följder för privata aktörer och kommuner.

Bert Karlssons bolag Jokarjo som har 20 % av boendeverksamheten, har varslat 90 procent av sina anställda inom asylverksamheten. Det innebär ungefär 500 anställda. 40 av bolagets 44 boenden kommer att läggas ner. Om sen de andra boendeaktörerna lägger ner sin verksamhet i samma omfattning så lär 2 500 personer bli arbetslösa. Naturligtvis kommer en del att återanställas i kommunal regi. Men har kommunerna de resurserna?

Vilka kvalifikationer har dessa människor? Bert berättar att bland de 500 anställda, som nu sägs upp,  finns bland annat platschefer, boendevärdar och kökspersonal och många av dem är nyanlända. Har de en chans på den svenska arbetsmarknaden? Har vi enkla jobb till dem?

Regeringen har tjatat om ”den humanitära stormakten”, ”den svenska modellen”, vi måste alla hjälpa dem till integration och att ge de nyanlända en chans på arbetsmarknaden. Är detta ”den svenska modellen” att kasta ut människor, som har få chanser på den svenska arbetsmarknaden, i arbetslöshet? Är det humanitärt att kasta över allt ansvar på kommunerna? Hur gynnar regeringen integrationen med att strunta i allt ansvar? Vilka sociala konsekvenser kommer detta att få för enskilda individer?

Regeringen lät en mängd människor komma in i landet – trots varningsklockor. De lät människor sova i tält samtidigt som de släppte in fler. De uppmanade svenska folket att hjälpa och nu måste väl regeringen också ta sitt ansvar?

mig

Idag går statsministern till ett hårt angrepp mot det parti som hela tiden har varnat för denna utveckling.

”Statsminister Stefan Löfven (S) är mycket kritisk till rasismen inom Sverigedemokraterna. Han menar att de senaste dagarnas avslöjanden ”säger allt” om partiet.

– Det är det vi har sagt hela tiden, det här är ett parti med nazistiska och rasistiska rötter, men det är inte bara att de har de här rötterna, det finns där också här och nu, säger han.”

Naturligtvis! Han är inte dummare än att han inser var konkurrensen kommer ifrån. Han vill krossa SD så att han kan fortsätta att manipulera de andra partierna. Han borde kanske tänka lite mer på hur illa han och den sittande regeringen sköter det som de är valda för att göra

 

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Donkey Shot
  Okt 09, 2016 @ 00:03:40

  Med all respekt, ”so what?” Problemet tydliggörs förhoppningsvis

  Liked by 1 person

  Svara

 2. larslindblog
  Okt 09, 2016 @ 06:35:40

  Om man skall stänga ett fungerande boende skulle man ha sänt dit personal från migrationsverket som snabbehandlar de boendes ärenden. Det är inte så svårt alls , XX+ familj = fanatisk muslim klädd i traditionell dräkt = Avslag + direkt transport till flygplats. YY = ensam kvinna ,uppger sig vara ateist/agnostiker klädd i kjol/blus = Tillfälligt uppehållstillstånd. ZZ= ung man= avslag..
  Nu har jag förenklat lite , men man kan ha vissa kontrollfrågor , använda sunt förnuft….varje ärende skall kunna klaras av på 30 min.
  Dom boende på dessa ställen är redan uppgivna och missnöjda , dom har av flyktingsmugglare lurats att tro att dom är välkomna och behövda……smugglarna har visat bilder av REFUGEES WELCOME och tal av minister Fridolin m.fl. Klart som korvspad att dom känner sig lurade när dom hamnar i flerbäddsrum i förläggningar när dom trott att det var lägenhet och jobb som väntade.

  Men ansvaret är helt och hållet svenska politikers som öppnat slussarna och lurar människor att sälja allt dom äger för att ta sig hit , ovetande om 7 klöverns grymma svek- asylanterna används för att hämnas på SD väljare och som framtida röstboskap för (S) och (V) . Oerhört cyniskt och hänsynslöst . Typiskt politiker kan man till och med säga…

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Ett svenskt missnöje

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

Kunskap och förnuft

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: