En oroande samhällsutveckling

När jag ser och hör vad som händer i vårt land så blir jag orolig. Vart är vi på väg? Vilka krafter kan tänkas att ta över?

Ett vanskött land är lätt att ta makt över och vårt land är vanskött på de flesta områden. Vi har en ledning som inte är värd namnet och som mer är intresserad av makt än av landet och befolkningen. Vi har också en ny population i landet som har en helt annan kultur än vår och helt andra värderingar. Denna nya population har fått alltför stort inflytande och alltför mycket ekonomiskt stöd för att sprida sitt budskap.

Vårt trygga land har drabbats av kriminalitet och våld som saknar motsvarighet i modern tid. Polisledningen är svag och klarar inte av situationen. Befolkningen blir frustrerad.

När jag läser sociala medier märker jag att medborgarna börjar tappa tålamodet. Många är uppgivna och litar inte på politiker och myndigheter. De litar inte heller på mediernas rapportering. De vill ta saken i egna händer – ta över makten i vårt land.

Jag förstår dem! Landet styrs av en skock maktgalna politiker som inte bryr sig det minsta om de vanliga människorna. Det råder en uppgivenhet bland befolkningen men samtidigt jäser det i allt större grupper. Det händer så mycket i vårt land just nu. ”Fina Östermalmsdamer” har övertagit ”stenkastarvänsterns vokabulär. Politikerna vill redan nu – 2 år före valet – bilda en ny DÖ-kartell så att de kan strunta i valutgången, svenska folkets vilja och demokratin. Nya våldsdåd sker dagligen och ingenting görs för att stoppa dem. Brottslingar skyddas i medierna – pga etnicitet. Våldsoffren negligeras och ifrågasätts. Det har blivit viktigare att kvotera till styrelser än att upprätthålla ordning och skapa trygghet. Klyftorna ökar inom befolkningen, men medierna rapporterar hellre om flyktingar och Syrien än om en lidande befolkning. Den svenska ekonomin blir sämre, välfärden rustas ner och skatterna blir högre.

Listan kan göras lång och naturligtvis måste vi protestera. Jag/vi protesterar här på bloggen. Andra demonstrerar. Några försöker att bilda nya partier. Några skriver till eller ringer till makthavare och ställer dem mot väggen.

Men … det finns grupper som vill gå ännu längre! De är jag rädd för! De vill ta lagen i egna händer och skipa sin egen rättvisa! Detta kallar jag pöbelfasoner och hör inte hemma i en demokrati – lika lite som DÖ-karteller hör hemma här. Jag vill inte se något våld från några grupper! Jag vill ha en oblodig revolution! I ett civiliserat samhälle borde vi klara oss utan våld. Men … dialogsamtal … vapenvila … fredsöverenskommelser … undertecknande av dokument … Har de åstadkommit något?

Idag är jag – som egentligen förespråkar positivt tänkande – pessimistisk och orolig över vårt land och vad som kommer att ske! Kanske beror det på vädret … eller på att det är höst … eller kan det bero på att vårt land inte mår bra? Vem är det som kan ställa  rätt diagnos och vem kan bota vårt sjuka land?

lakare

 

 

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. larslindblog
  Okt 09, 2016 @ 07:05:20

  Ett stort problem är att alla stora tidningar och SVT samt TV 4 drar åt samma håll. På alla deras redaktioner sitter den gamla 68-vänstern ,som nu rekryterar extremvänstersinnade HBTQ personer med rätt hudfärg !! Bildning och att kunna läsa en text begripligt är oväsentligt. F! personer är extra intressanta ,gärna homosexuella ..eller om man kan hitta en ”transkvinna” så är lyckan fullständig , även om man måste skaffa ett extra WC för ”obeslutsamma könsöverskridare” .
  Ja…en revolution behövs verkligen ,men med 2,3 miljoner utlänningar och 100 000 tals revolutionära kommunister i landet blir det nog inte lätt att göra revolution oblodig. Vi får hoppas !

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Bilder, Musik, ljudböcker, filmer och resten av mitt liv.

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: