En oroande samhällsutveckling

När jag ser och hör vad som händer i vårt land så blir jag orolig. Vart är vi på väg? Vilka krafter kan tänkas att ta över?

Ett vanskött land är lätt att ta makt över och vårt land är vanskött på de flesta områden. Vi har en ledning som inte är värd namnet och som mer är intresserad av makt än av landet och befolkningen. Vi har också en ny population i landet som har en helt annan kultur än vår och helt andra värderingar. Denna nya population har fått alltför stort inflytande och alltför mycket ekonomiskt stöd för att sprida sitt budskap.

Vårt trygga land har drabbats av kriminalitet och våld som saknar motsvarighet i modern tid. Polisledningen är svag och klarar inte av situationen. Befolkningen blir frustrerad.

När jag läser sociala medier märker jag att medborgarna börjar tappa tålamodet. Många är uppgivna och litar inte på politiker och myndigheter. De litar inte heller på mediernas rapportering. De vill ta saken i egna händer – ta över makten i vårt land.

Jag förstår dem! Landet styrs av en skock maktgalna politiker som inte bryr sig det minsta om de vanliga människorna. Det råder en uppgivenhet bland befolkningen men samtidigt jäser det i allt större grupper. Det händer så mycket i vårt land just nu. ”Fina Östermalmsdamer” har övertagit ”stenkastarvänsterns vokabulär. Politikerna vill redan nu – 2 år före valet – bilda en ny DÖ-kartell så att de kan strunta i valutgången, svenska folkets vilja och demokratin. Nya våldsdåd sker dagligen och ingenting görs för att stoppa dem. Brottslingar skyddas i medierna – pga etnicitet. Våldsoffren negligeras och ifrågasätts. Det har blivit viktigare att kvotera till styrelser än att upprätthålla ordning och skapa trygghet. Klyftorna ökar inom befolkningen, men medierna rapporterar hellre om flyktingar och Syrien än om en lidande befolkning. Den svenska ekonomin blir sämre, välfärden rustas ner och skatterna blir högre.

Listan kan göras lång och naturligtvis måste vi protestera. Jag/vi protesterar här på bloggen. Andra demonstrerar. Några försöker att bilda nya partier. Några skriver till eller ringer till makthavare och ställer dem mot väggen.

Men … det finns grupper som vill gå ännu längre! De är jag rädd för! De vill ta lagen i egna händer och skipa sin egen rättvisa! Detta kallar jag pöbelfasoner och hör inte hemma i en demokrati – lika lite som DÖ-karteller hör hemma här. Jag vill inte se något våld från några grupper! Jag vill ha en oblodig revolution! I ett civiliserat samhälle borde vi klara oss utan våld. Men … dialogsamtal … vapenvila … fredsöverenskommelser … undertecknande av dokument … Har de åstadkommit något?

Idag är jag – som egentligen förespråkar positivt tänkande – pessimistisk och orolig över vårt land och vad som kommer att ske! Kanske beror det på vädret … eller på att det är höst … eller kan det bero på att vårt land inte mår bra? Vem är det som kan ställa  rätt diagnos och vem kan bota vårt sjuka land?

lakare

 

 

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. larslindblog
  Okt 09, 2016 @ 07:05:20

  Ett stort problem är att alla stora tidningar och SVT samt TV 4 drar åt samma håll. På alla deras redaktioner sitter den gamla 68-vänstern ,som nu rekryterar extremvänstersinnade HBTQ personer med rätt hudfärg !! Bildning och att kunna läsa en text begripligt är oväsentligt. F! personer är extra intressanta ,gärna homosexuella ..eller om man kan hitta en ”transkvinna” så är lyckan fullständig , även om man måste skaffa ett extra WC för ”obeslutsamma könsöverskridare” .
  Ja…en revolution behövs verkligen ,men med 2,3 miljoner utlänningar och 100 000 tals revolutionära kommunister i landet blir det nog inte lätt att göra revolution oblodig. Vi får hoppas !

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

Kunskap och förnuft

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: