Hatet förblindar

I debatten dyker det med jämna mellanrum upp objekt att hata. Det är legitimt att hata dem för de hatade först. Vi vet att de hatar trots att de förnekar. Det är några fanatiker som har vigt sitt liv åt att att konfrontera hatarna med något som de har sagt eller gjort för många år sedan.

För många år sedan, jag tror att det var 27 år sedan, sa jag en gång i ett samtal att: ”Alla män borde skjutas!” Det var ett verbalt uttryck för att jag var frustrerad. Jag hade under en längre tid varit förföljd av en man. Överallt var jag än gick fanns han, stod utanför mitt hus och utanför min arbetsplats, gick efter mig i butiker, på biblioteket, på trottoarer och överallt annars. En annan man, som jag inte var intresserad av, hade försökt bjuda ut mig och sen kom en manlig bekant och sa något dumt. Det blev för mycket! Jag sa att jag tyckte att alla män borde skjutas! Naturligtvis menade jag inte det Jag är inte och var inte någon manshatare. Jag ville inte skjuta någon! Jag var bara frustrerad och yttrade det i ett privat sammanhang!

En annan gång för ca 35 år sedan berättade någon en rolig historia om en neger (på den tiden var det tillåtet att använda det ordet). Jag skrattade åt historian. Gör det mig till rasist? Knappast!

För några dagar sedan raljerade jag över några Östermalmsdamer som har burit sig mycket illa åt. Innebär det att jag hatar alla Östermalmsdamer? Nej!

Jag skriver ofta om journalister som gör ett dåligt jobb. Men det innebär inte att jag hatar dem eller att jag anser att ALLA journalister gör sitt jobb dåligt. Tvärtom! Jag vet att det finns många duktiga journalister som kämpar och är seriösa. Det är om de andra som jag skriver – de som skriver dumheter och de som gör töntiga TV-program. Men jag hatar inte dem! Tycker mest att det är synd att de inte förstår!

När jag var barn handlade vårt godis i ”judekiosken”. På den tiden hade jag ingen aning om vad en jude var. Alla kallade kiosken för ”judekiosken”. Troligen ägdes den av en jude! Men kan det vara så att jag är judehatare för att jag kallade kiosken för samma namn som alla andra gjorde?

Igår hörde vi att Oscar Sjöstedt har berättat en historia på en fest för 5 år sedan. Den handlade om en arbetskamrat som hade burit sig illa åt. Oscar hade tydligen skrattat åt mannens beteende. Därför hängs nu Oscar ut som judehatare och vissa krafter kräver att han avgår!

Det var ”Inte rasist men …” som visade en videosnutt från detta och Expressen hängde på. Sen ville inte de andra slaskjournalisterna vara sämre! Henrik Johansson som leder ”Inte rasist men …” har vigt sitt liv åt att förfölja och Påstå en mängd saker om SD:are och alla som beblandar sig med dem. På Hemsidan har han skrivit:

”Vår grundidé, som vi inte kommer vika ifrån, är att granska Sverigedemokraterna och inget annat parti eller ideologi.”

Jag har hört och läst Henriks fanatiska angrepp på allt som kan tänkas ha med SD att göra. Han förvanskar och ljuger. Han tolkar som fan läser bibeln! Själv skulle jag aldrig tro på ett ord som denne man yttrar. Men Expressen hämtar sina uppgifter från honom och sprider vidare. Skvaller, skvaller, skvaller!

Kan Expressens  vilja skjuta fokus från de omtalade ”Cecilia Hagen”-skriverierna till något annat? Då blev det naturligt att hänga ut någon SD:are, i detta fall Oscar Sjöstedt. Oseriösa krafter hakade på utan att tänka!

Retilhjärnan förblindar! Alla människor – precis alla – yttrar ibland något som de inte skulle ha yttrat eller tänker något som de inte skulle ha tänkt! Yttrandet eller tanken är ganska betydelselöst fram till den punkt då en hatare får tag i saken. Då förstoras händelsen till omåttliga proportioner. Plötsligt känner inte ens den som har sagt det olämpliga igen situationen – eller kommer ihåg den. Men hatet förblindar och hatarna känner sig som de goda människorna!

hatar

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. larslindblog
  Okt 07, 2016 @ 17:17:48

  Ja..i närmare 40 år har alla som varit tveksamma till en utomeuropeisk invandring demoniserats. Lugna stillsamma personer som läkaren Eva Bergqvist blev kallade ”nazist” när hon försökte varna och dela med sig av sina erfarenheter i bladet Fri Information . Eva uteslöts ur (M) .
  Förespråkarna för invandringen har hela tiden uppträtt oerhört aggressivt och tystat alla försök till besinning i frågan.
  Jag har träffat flera namnkunniga ”antirasister” bl.a. två från Karlskrona och en ledande i expo bosatt i Sthlm…..det gick inte att ens tala om invandringen..dom blev som galna …saliven sprutade ,ögonen stirriga….
  Sedan har jag träffat några från ” andra sidan” ..dom har varit vänliga och försökt förklara hur dom tänker…..
  Bara den saken att man inte ens kan resonera om saken visar hur skumt allt är…

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Okt 07, 2016 @ 17:33:18

   Ja, Lars! Ingenting är svart eller vitt! Det finns en mängd nyanser. De som hat varit vidsynta och sett nackdelarna har effektivt tystats. En del har förlorat jobbet, uteslutits ur facket eller blivit uthängda i medier. Men gemensamt är att alla har fått en etikett på sig med förolämpande epitet – likt judarna fick i Tyskland under kriget. Alla skulle in i fällan och mer eller mindre hålla käften. Men vi är ganska många som har vägrat!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: