En bortskämd svensk befolkning enligt socialdemokraterna

sossana
Att man efter ett långt liv under socialdemokratin blivit präglad av deras idéer borde vara ganska normalt. Att Löfvén och socialdemokraterna nu är besvikna eftersom den svenska befolkningen vänder dem ryggen kanske beror på deras nuvarande bristande förmåga att driva en politik som ligger i svenskens intresse. De bör nu ta skeden i vacker hand och inse att de inte är ett 50 procentsparti utan har halverats, då gäller det att kunna kompromissa med samtliga partier som sitter i riksdagen som fått väljarnas stöd i ett demokratiskt val.
Att jag  under hela tiden haft förmågan att ha en borgerlig åsikt och blivit sviken totalt vad det gäller både försvar, rättsväsende och och att våra samlade tillgångar då som beslut från sju partier ska delas med invandrare blir kanske för magstarkt. Vi har genom åren hört att vi ska INTE ha det amerikanska systemet med olika privata försäkringar. (lurade) Vi ska i sann demokratisk anda vara solidariska. Frågan är hur solidariska vi ska vara innan måttet är rågat. Ska vi i solidaritetens namn vara en socialbyrå för hela världens befolkning. Som man bäddar får man ligga, svenska politiker har inte bäddat med en ärta under madrassen senaste åren. De har bäddat med en BOMB, den bobben kommer snart att bisarra och förlorarna är alla som nu befinner sig i det svenska samhället. Att utlova löften om pensioner för de som inbetalt en premie enligt den svenska demokratiska modellen där löftena inte infrias är ett gigantiskt svek. Vi har utlovats efter ett rullande schema att var generation tar ansvar för kommande och att de äldre som har behov av en rimlig pension erhåller den utan att det prutas på den år efter år för att tillmötesgå andras intressen. Vissa teknikaliteter kanske vi kan lämna därhän när olika politiker har norpat av de här medlen, det kommer jag att återkomma till. Det är klart att ett nytt parti som SD växer ur den här myllan av oförrätter underligt vore det annars.
Men att landets statsministrar och en hel del andra politiker kallar de som opponerar sig för fascister finner jag mycket extremt. Kanske har statsministern inte kunskap om vad fascism är och då borde han kanske avgå.
I en rättsstat kallar man ALDRIG sina motståndare för fascister, det är något att tänka över om man råkar vara statsminister med stöd som i senaste valet av drygt 30 % av väljarkåren.
Att förnedra en stor del av befolkningen som INTE saknar kunskap är inte värdig en demokrati. Jag är politiskt obunden och svingar mitt svärd åt både höger och vänster.
Däremot är jag inte nådig genetemot de som i demokratins namn har utställt löften och dessutom under 50 år kräft ut enorma skatter och sedan sviker sina löften. Men det är klart att redan 1975 avskaffade en viss potetent både politikeransvar och tjänstemannaansvaret.

Tyvärr verkar politik vara en oädel konst där den som ljuger mest går hem med segern och en fet plånbok. Samvete tycks de här personerna lida brist på.

Skulle definitivt inte tro att en person som Birgitta Ohlsson håller med mig men det överlever jag nog.
do
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: