Att skriva under pseudonym

 

För några dagar sedan gick Aftonbladet i taket. De ”avslöjade” med pompa och ståt att en person som lever under skyddad identitet har skrivit artiklar och en blogg under pseudonym

Vad har då denna person gjort sig skyldig till? Jo, pseudonymen Egor Putilov har den dåliga smaken att vara ryss och är anställd som expert på SD:s riksdagskansli. Dessutom har han arbetat på Migrationsverket. Som journalist har han gjort avslöjande om Migrationsverket, vad våra biståndsmedel används till samt hur smal SR:s åsiktskorridor är. Det är helt klart att denne man inte står högt i kurs hos den svenska odemokratiska journalistkåren!

Men, men, men … jag är uppvuxen med att en mängd författare, skribenter och konstnärer har framfört sina alster i medierna under pseudonym. Jag är också van vid att skriva på insändarsidor under pseudonym. Det har jag gjort många, många gånger under de senaste 50 åren.

När kommentarsfälten öppnade för allmänheten så skaffade jag mig ett nick ”Ej feminist” Nicket var mycket väl genomtänkt och speglade att jag inte kan hålla med dagens aggressiva feminister och att jag anser att vi har uppnått mycket på jämställdhetsområdet. Naturligtvis var det som att sticka in handen i ett getingbo! De anföll i grupp och klagade över anonyma cyberkrigare. Jag blev beskylld för att använda mig av många olika nick och vara någon helt annan än jag utger mig för. Jag blev förföljd, smutskastad och utsatt för lögner och baktalerier.

Numera skriver jag enbart på min blogg. Det är nog ganska så lätt att ta reda på vem som skriver denna blogg. Men jag bryr mig inte längre om elakheterna. Jag har kommit så långt att bloggen bestämmer jag och sambon över. Om någon skulle skriva dumma kommentarer så kommer de att bli bortplockade – detta har dock inte skett hittills.

För mig är det självklart den som vill och har behov av det ska kunna skriva anonymt. Men varje skribent måste hålla sig till fakta och vara seriös i sitt skrivande. Vi har åsikts- och yttrandefrihet och den ska vi  vara rädda om.

När Aftonbladet ”avslöjar att Egor Putilov är SD:s hemliga desinformatör så avslöjar de egentligen bara den egna rädslan för att inte själv bli avslöjade som de som ljuger, döljer sanningen och framförallt använder sig av varje tillfälle de kan för att hitta på dumheter om SD. De har ju under alla år eldat på rysskräcken, Byggt upp en bild av att SD är ett fascistiskt och nazistiskt parti. De har också ondgjort sig över alla som skriver under nick och deras journalister vakar som hökar över rätten att uttrycka sig skriftligt.

Naturligtvis inser dessa journalister inte att det är de som står för desinformation och tillrättalagd information. Nu känner de sig snärjda i sin egna lögnaktiga rapportering.

I en demokrati måste vi alla dagligen slåss för bevarandet av det fria ordet och möjligheten att framföra åsikter anonymt!

demo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: