Varför tjatar kvinnor om jämställdhet?

Vi lever i ett av de mest jämställda länderna. Ändå gnäller kvinnor på män. Varför? Är det för att män inte beter sig som kvinnor och inte tänker som kvinnor? Kanske beror det på att kvinnor saknar förståelse för manligt beteende?

Jag läste en artikel på Metro:

”Vi behöver problematisera hur många män som går genom livet med en tanke om att just de är lite bättre än andra män. För vet ni vad? Det är precis den tanken som upprätthåller ojämställdhet och förtryck. Det osynliggör faktumet att män faktiskt inte diskar, tvättar, städar, torkar snoriga barnnäsor, fixar nya kläder i rätt storlek inför skolstart i lika hög grad som kvinnor.”

Sandra Lindström, leg psykolog, ondgjorde sig över bristen på jämställdhet. Jag undrade hur denna kvinna kan kalla sig för psykolog Hon saknar ju helt förmågan att se världen u mäns perspektiv.

Varför måste allting göras på kvinnors sätt? Hemma hos oss är det jag som dammtorkar, plockar undan, städar och tvättar. Sambon lagar maten och fyller diskmaskinen. Han klipper gräset och jag rensar i rabatterna. När vi handlar så visar han manligheten genom att bära tunga matkassar. I de allra flesta familjer så är det mannen som sköter bilen: tvättar den, tankar och byter däck.

Jag hade en gång en arbetskamrat som stod handfallen när maken dog. Hon visste inte hur hon skulle tanka bilen, få igång videoapparaten eller hur kameran fungerade. Det var han som hade skött allt detta.

Män gör så många saker som kvinnor aldrig eller sällan gör. Hur många kvinnor är det som använder borrmaskiner, skruvdragare, slipmaskiner eller liknande? Vem tapetserar, målar, slår i spik, skruvar i skruvar, sätter upp tavlor, kånkar på tunga lådor, flyttar möbler, snickrar ihop altaner, rensar stuprännor, byter ut trasiga tegelpannor eller liknande? Är inte det mer krävande än att torka snoriga barnnäsor eller att fixa nya kläder?

När ska feminister sluta att klanka på män och börja titta på vad män verkligen gör. Allt detta klankande tyder snarast på att feminister inte är så smarta och att de saknar förståelse – förståelse för olikheter. De vill att alla både män och kvinnor ska vara stöpta i samma form. Men … i så fall försvinner väl attraktionskraften? Varför skulle jag attraheras av min sambo om han var en kopia av mig själv? Livet skulle inte vara spännande då!

Män och kvinnors olikhet behövs!

jämställdhet

Annonser

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. tompas11
  Sep 04, 2016 @ 14:08:28

  Psykolog hmm… Ofta är det just precis sådana som är leg psykolog som är i störst behov av en psykolog.

  Ulla, du går från klarhet till klarhet. Respekt.

  Liked by 1 person

  Svara

 2. Illwill
  Sep 04, 2016 @ 14:45:40

  Usch, detta känns lite skrämmande. Som kvinnohatande fascistrasist (nåja, enligt kulturmarxister och femenazister i alla fall) så borde jag ju avsky detta inlägg, som skrivits av en *gasp* kvinna! Men…nu gör jag inte det. Kanske för att jag varken hatar kvinnor eller är en fascist (alla är rasister i en viss mån, speciellt de som påstår motsatsen), men då jag ser mig som en äkta feminist (det som ordet betydde före det att nyspråket tog över ordet) och alltså är för jämlikhet så kunde jag inte hålla med Ulla mer.

  Men och kvinnor är olika. Män är bättre på vissa saker, kvinnor är bättre på andra (generellt, undantag finns alltid). Män föredrar att göra vissa saker, kvinnor föredrar att göra andra (generellt, undantag finns alltid). Men detta innebär inte att män skulle objektivt vara bättre än kvinnor överlag, eller tvärtom (notera den sista delen, ni könsrabiata fanatiker som läser detta)! Egentligen så finns det bara två saker där man med all säkerhet kan säga att män eller kvinnor är bättre, och det är barnafödande och bilkörning.

  Fast när det gäller en könsrabiat kulturmarxist som skriver på en av regimens värsta propagandablad (Metro)…där känner jag inget behov av att vara för jämlikhet, utan jag konstaterar bara att tokfian inte är riktigt klok, klappar henne virtuellt på huvudet och säger ”det blir nog bra med det, lilla kickan”…samtidigt som jag konstaterar att tatueringar fortfarande är ett ypperligt sätt att snabbt kunna idiotförklara en människa utan att behöva tala med den (yay).

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Sep 04, 2016 @ 16:48:19

   Män och kvinnor är olika. Det går inte att förbise biologiska fakta.
   Men i Sverige har vi nått långt! Män och kvinnor har samma rättigheter och samma skyldigheter. Alla människor har ett eget ansvar för hur de utnyttjar de möjligheter som erbjuds. Den som inte själv tar ett personligt ansvar för sina val ska definitivt inte skylla någon annan för dessa val. Alla måste själv stå för konsekvenserna av de bra, dåliga eller medelmåttiga val som vi gör dagligen och stundligen. Den som tar idiotiska val får faktiskt finna sig i att idiotförklaras.

   Gilla

   Svara

 3. Fredrik
  Sep 04, 2016 @ 15:06:02

  Det ligger nått i det. Jämställdhet är eftersträvansvärt. Jämlikhet och likriktning är inte värt att sträva mot. Sen finns det områden i samhället som är ojämställda, men lösningen är inte att börja räkna antal gånger man har dammsugit huset eller lagat mat eller hur många däck som har bytts.

  Liked by 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Sep 04, 2016 @ 16:38:09

   Jag som kvinna anser att vi är jämställda i Sverige. Män och kvinnor har samma rättigheter och skyldigheter. Varje kvinna har ett eget ansvar att ta vara på sina möjligheter. Det går inte att skylla män för våra egna misstag.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: