Tänker de på konsekvenserna?

Vissa dagar känner jag mig som en tjatig mamma. Mamman tjatar om att skorna ska stå i skostället, kläderna ska inte ligga på golvet, rummet ska städas, ljudnivån ska ner, tider ska hållas och mycket mer. Dag ut och dag in pågår tjatet. Så småningom fastnar lite av tjatet och barnet börjar kanske inse att mamma har rätt i det mesta. Det är precis så jag känner mig när jag skriver om saker som jag har skrivit om i 5-10 år. Jag upprepar mig gång på gång. Men jag känner att jag måste! Det händer ju ingenting och jag tror inte att det händer något denna gången heller. Men … kanske väcker jag några slumrande funderingar?

Under sommaren har vi dagligen mötts av bilbränder i Malmö och på en mängd andra orter. Det är inget nytt! Tvärtom! Detta har blivit ett vanligt inslag under många många år i våra förorter. Men politiker och deras svans av experter har fram tills nu sagt att: ”Nej, det förekommer inte fler bränder!” och att ”Det beror på brist på sysselsättning och segregation. Vi måste ge de fler resurser!”.

Det kändes befriande när Anders Ygeman igår sa:”Jag tror det är flera olika orsaker. Det finns social problematik, försäkringsbedrägerier, det kan handla om att dölja annan brottslighet”. När sen Morgan Johansson fortsätter med att säga att bilbränder är ett mycket allvarligt brott som inte går att ursäkta. ” Jag blir förbaskad av de här ligisterna som det rör sig om, som springer omkring och förstör andras egendom. De förstör också för sig själva. När man får tag på dem kommer de riskera höga böter och kanske även fängelsestraff.”

Regeringen har alltså fått nog! Men vad kommer de att göra åt problemen? Böter och fängelsestraff är mer ett spel för galleriet! Först måste de ju hitta de skyldiga! För att kunna göra det behövs mer polisresurser. Vart tar man dessa ifrån? Poliskåren befinner sig ju i kris med fler och fler poliser som slutar. Vaktbolag och civila har fått överta stora delar av polisens jobb.

Varför har regeringen och polismyndigheten låtit detta pågå år efter år? Som vanligt är det människor som får lida för deras flathet och ovilja att ta i med hårdhandskarna. Människor som har sparat eller lånat för att kunna köpa en bil får den uppeldad. Dessa människor behöver sin bil i jobbet eller för att ta sig till jobbet. De kanske behöver den för att skjutsa barn eller föräldrar, utföra ärende, fly storstaden eller förorten en stund. Någon förstör inte bara dennes bil utan också dennes privatliv. Hur förklarar någon för sitt barn att vi har ingen bil längre för någon eldade upp den – du har förlorat ditt gosedjur  som låg i baksätet? Hur förklarar man att vi inte kan åka på semester för bilen har brunnit?

Hur förklarar vi för dem som faktiskt behövde hjälp av polis eller räddningstjänst men inte fick den pga att de var upptagna med bilbränderna?

Hur påverkas människors trygghet av att bo i de drabbade områdena?

En annan aspekt som jag har belyst många gånger är miljön – men miljömupparna håller tyst. Varje bil som tillverkas utnyttjar jordens resurser och åstadkommer en mängd utsläpp. Varje bil som bränns kommer antagligen att ersättas med en ny – som också tär på jordens resurser och åstadkommer utsläpp. Vid varje brand bildas en mängd giftig rök som sprids i vår luft. En del av denna luft andas vi in och en del påverkar vår natur och växtlighet. Alla bilkadaver måste transporteras bort och skrotas – mer resursutnyttjande.

Vår hälsa och vår miljö äventyras pga bilbränderna!

bilbrand3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: