Det löser sig!

Vi har behövt en ny mediepolitik för länge sedan. Vi har utrett men kunde inte ana att det skulle gå så fort. Alice Bah Kuhnke uttryckte sig ungefär så. Jag känner mer och mer att det är utmärkande för svensk politik att inte förstå att verkligheten är snabbare än politikernas utredningstakt! De hinner helt enkelt sällan med och befolkningen får lida av deras tröghet.

De har under årens lopp inte sett att resultaten i skolan har sjunkit – trots den ena larmrapporten efter den andra. Nu när vi har en skola i kris så inför de reformer och satsar lite skattepengar på skolan. Men de vägrar fortfarande att inse hur stora problemen är i skolorna. De hoppas att problemen löser sig själv!

Bilbränderna är ett annat problem som pågått under många många år. Men de har vägrat att se problemet. Nu när ett 100-tal bilar har brunnit i Malmö under sommaren – plus många till på andra orter – kommer de med förslag om hårdare lagstiftning. Men de vet fortfarande inte hur de ska få tag på förövarna. Men de hoppas på att problemen löser sig själv!

Vårt land lider av bostadsbrist – som inte har uppstått idag eller igår eller förra året. Den bristen har funnits under mycket lång tid men den har accelererat i takt med ökad befolkning. Politikerna har inte gjort någonting för att gynna bostadsbyggandet. Jo, jag såg att vi har fått en samordnare som ska stimulera kommunerna till att öka byggnadstakten. Tja, problemen löser sig nog själv!

Vi har haft en ökad segregation under många många år. Många har påpekat detta men har då kallats för rasist, fascist och nazist. Nu kan politikerna inte förstå att det har blivit så – trots att de själv bildade DÖ för att motverka alla krafter som vill tala om problemen. Men problemen löser sig kanske själv om vi inte pratar om dem!

Vården går på knäna. Resurserna räcker inte till. De var planerade för en befolkning på 8,5-9 miljoner. Nu när vi nästan har blivit 10 miljoner så har politikerna svårt att förstå varför resurserna inte räcker till. Men det löser sig nog!

Flickor/kvinnor utsätts för våldtäkter och sexuella trakasserier i en takt som aldrig förr och en stor del av förövarna kommer från länder med en helt annan kvinnosyn. Men det har ju alltid förekommit säger politikerna som är ansvariga för att förövarna befinner sig i vårt land. Förresten så löser sig nog även dessa problem själv!

Våld, knivskärningar, skjutningar och narkotikabrott har accelererat. Men det förekommer ju inte fler brott nu än tidigare, enligt regeringens experter. Men det löser sig nog!

Tiggeriet på våra gator och torg och utanför våra butiker har varit en plåga under några år. Illegala kåkstäder, sovande människor på gator och i parker, sanitära problem, kopparstölder, rån och en mängd andra brott har blivit en följd av detta. Samtidigt har en stor del av tiggarna fått hjälp via sociala myndigheter och en mängd frivilligorganisationer. Människor som inte har gillat tiggeriet har kallats för de flesta invektiv som finns. Nu när problemet har vuxit annonserar regeringen om att utreda om det går att förbjuda tiggeri. Men … innan utredningen är klar så har nog problemet löst sig själv!

Befolkningen har har nu under många år fått lida för att politikerna inte gör det som de ska – nämligen lösa problem. De har istället visat trögheten att vägra se vare sig dessa problemen eller alla andra. Istället väljer de att odla sina visioner. Men … det kanske löser sig själv vid nästa val?

lösning

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: