Det löser sig!

Vi har behövt en ny mediepolitik för länge sedan. Vi har utrett men kunde inte ana att det skulle gå så fort. Alice Bah Kuhnke uttryckte sig ungefär så. Jag känner mer och mer att det är utmärkande för svensk politik att inte förstå att verkligheten är snabbare än politikernas utredningstakt! De hinner helt enkelt sällan med och befolkningen får lida av deras tröghet.

De har under årens lopp inte sett att resultaten i skolan har sjunkit – trots den ena larmrapporten efter den andra. Nu när vi har en skola i kris så inför de reformer och satsar lite skattepengar på skolan. Men de vägrar fortfarande att inse hur stora problemen är i skolorna. De hoppas att problemen löser sig själv!

Bilbränderna är ett annat problem som pågått under många många år. Men de har vägrat att se problemet. Nu när ett 100-tal bilar har brunnit i Malmö under sommaren – plus många till på andra orter – kommer de med förslag om hårdare lagstiftning. Men de vet fortfarande inte hur de ska få tag på förövarna. Men de hoppas på att problemen löser sig själv!

Vårt land lider av bostadsbrist – som inte har uppstått idag eller igår eller förra året. Den bristen har funnits under mycket lång tid men den har accelererat i takt med ökad befolkning. Politikerna har inte gjort någonting för att gynna bostadsbyggandet. Jo, jag såg att vi har fått en samordnare som ska stimulera kommunerna till att öka byggnadstakten. Tja, problemen löser sig nog själv!

Vi har haft en ökad segregation under många många år. Många har påpekat detta men har då kallats för rasist, fascist och nazist. Nu kan politikerna inte förstå att det har blivit så – trots att de själv bildade DÖ för att motverka alla krafter som vill tala om problemen. Men problemen löser sig kanske själv om vi inte pratar om dem!

Vården går på knäna. Resurserna räcker inte till. De var planerade för en befolkning på 8,5-9 miljoner. Nu när vi nästan har blivit 10 miljoner så har politikerna svårt att förstå varför resurserna inte räcker till. Men det löser sig nog!

Flickor/kvinnor utsätts för våldtäkter och sexuella trakasserier i en takt som aldrig förr och en stor del av förövarna kommer från länder med en helt annan kvinnosyn. Men det har ju alltid förekommit säger politikerna som är ansvariga för att förövarna befinner sig i vårt land. Förresten så löser sig nog även dessa problem själv!

Våld, knivskärningar, skjutningar och narkotikabrott har accelererat. Men det förekommer ju inte fler brott nu än tidigare, enligt regeringens experter. Men det löser sig nog!

Tiggeriet på våra gator och torg och utanför våra butiker har varit en plåga under några år. Illegala kåkstäder, sovande människor på gator och i parker, sanitära problem, kopparstölder, rån och en mängd andra brott har blivit en följd av detta. Samtidigt har en stor del av tiggarna fått hjälp via sociala myndigheter och en mängd frivilligorganisationer. Människor som inte har gillat tiggeriet har kallats för de flesta invektiv som finns. Nu när problemet har vuxit annonserar regeringen om att utreda om det går att förbjuda tiggeri. Men … innan utredningen är klar så har nog problemet löst sig själv!

Befolkningen har har nu under många år fått lida för att politikerna inte gör det som de ska – nämligen lösa problem. De har istället visat trögheten att vägra se vare sig dessa problemen eller alla andra. Istället väljer de att odla sina visioner. Men … det kanske löser sig själv vid nästa val?

lösning

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Ett svenskt missnöje

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

Kunskap och förnuft

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: