Har de inget eget liv?

Det finns människor som får näring åt sitt eget liv genom att ge sig på andra. Deras självförtroende ökar i samma takt som de plattar till andra. Det är egentligen synd om sådana människor!

Jag har stött på dem så många gånger här i livet. De som säger: ”Ska du verkligen ha den klänningen …?” samtidigt som deras miner och kroppsspråk gör allt för att förlöjliga den andra parten. Sen tillägger de ofta: ”Ja, du gör ju som du vill, men jag skulle aldrig …!” Jag har sett denna scen så många gånger när vi hade butiken. Kvinnan,som tänkte köpa klänningen som hon ville ha och faktiskt passade i, får ett sorgset uttryck i ögonen, sjunker ihop och hänger tillbaka klänningen. ”Väninnan” däremot får en rakare och mer triumferande hållning. Hon har fått ett övertag över den andra kvinnan och gjort denna osäker på sin egen smak.

Skvallerkärringarna – både kvinnliga och manliga – ägnar sitt liv åt att ljuga, hitta på, förlöjliga och sprida dumheter om andra. De väljer ut andra människor som de vet kommer att sprida skvallret vidare. De tisslar och tasslar och avslutar med: ”Men säg inte att jag har sagt det!” Sen sitter de lugnt och triumferar medan andra sprider lögnen vidare. För det finns ju obetänksamma människor som sprider skvallret vidare utan att reflektera på sanningshalten!

Det finns människor som njuter av att göra andra människor illa! De mår bättre när de får skada andra människor – när de får glänsa som de goda och de utsatta blir de onda. Några går så långt att de utsätter andra för mobbing.

Vi ser dessa människor i familjer, vänkretsar, på arbetsplatser och i skolor men också inom politiken och i olika medier. Inom politiken har det blivit allt vanligare med pajkastning och exkluderingar enbart pga åsikter. Men vem har rätt att säga att deras åsikter är bättre än någon annans? Vem har rätt att sätta sig till doms över andra människors åsikter? Naturligtvis ska alla rätta sig efter landets lagar och ingen ska få göra andra människor illa! Men i en demokrati bör alla ha samma rättighet att yttra sig!

Det är också alarmerande att människor blir uteslutna ur facket eller förlorar sitt jobb pga deras politiska tillhörighet. Det händer faktiskt då och då i dagens Sverige! Ett Sverige som vill inkludera alla … som har rätt åsikter!

Det är lika alarmerande att vissa ”hatsajter” – som utger sig för att vara i de godas tjänst – förföljer andra människor och hänger ut dem på nätet. De som skriver på dessa sajter har vigt sitt liv åt detta. De anser att de har rätt att förfölja och hänga ut de som har fel åsikter! De lever antagligen själv ett så taskigt liv att de måste ge sig på andra för att få en gnutta självförtroende!  Vad är det som är så roligt med att ”prata skit” om andra? Varför är det så roligt att göra andra människor illa? Har de en aning om vad andra tisslar och tasslar om dem själv när de vänder ryggen till? Jag mår illa av allt detta förföljande och skvallrande!

snäll

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

ulsansblogg

mina guldkorn i vardagen

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

pspringare

The greatest WordPress.com site in all the land!

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

Oberoende nyheter, satir och allvar om politik, journalistik, invandring, mångkultur, islam, brottslighet, rasism, natur, livet och musik.

Tanja Bergkvists Blog

Kamp mot fördumningsindustrin

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Erling Hellenäs svenska blog

Den stora bilden och dess delar

Hexanmexan "shake my hand?"

Elefanten dog en plågsam död

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolution

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: