Fel budskap

Igår undrade jag om TV-bilderna var hämtade från någon varieté – kanske från Kiviks marknad. Jag såg människor utklädda på de mest underliga sätt och egentligen väntade jag bara på lyteskomiken med skäggiga damen och dvärgar. Det var fullständigt verklighetsfrånvarande! Det kändes inte som om denna prideparad hade någonting med det ursprungliga budskapet att göra.

Priderörelsen, ursprungligen från engelskans gay pride ungefär homosexuell stolthet, är en del av gayrörelsen som propagerar för att människor ska vara stolta över sin sexuella identitet, för att mångfalden i sexuella läggningar ska betraktas som något positivt och för att sexuell läggning och könsidentitet ska erkännas som en essentiell del av en personlighet och därför inte kan ändras med viljan.” Wikipedia

Men i detta pridetåg tävlade människor om att visa upp sig själv, sin politiska hemvist eller sin organisation. Det har helt enkelt blivit ett kommersiellt jippo.De flesta som deltog i paraden ville visa sin godhet, förståelse och acceptans. Sju partiledare deltog och medierna talade genast om att den åttonde inte var med. Men arrangörerna har ju klart uttalat att den åttonde inte är önskvärd! Det var dock inte viktigt att nämna i nyhetsrapporteringen. Det blev viktigare att rapportera om Nordisk ungdoms försöka att vara med i paraden – med budskapet:

”– Vi har varit där för att demonstrera mot Pride. Det behövs en kritisk röst som demonstrerar för kärnfamiljen. Vi tycker att den är hotad. De uppmuntrar till saker som skadar kärnfamiljen. Det har slutat handla om kärlek. Jag tycker att man får ha sex med vem man vill. Men Pride uppmuntrar en kultur som är extremt dålig, säger Fredrik Hagberg, talesman för Nordisk ungdom.”

Medierna talade om tumultet som uppstod när andra i demonstrationståget försökte köra bort dem.Men de ville definitivt inte beröra den viktiga frågan att kärnfamiljen förringas i vårt samhälle! Däremot intervjuade de flesta medierna vår statsminister:

”– Det här är en dag utav värme, kärlek, närhet och glädje. För mig är det att visa på alla människors lika värde, säger Stefan Löfven till SVT Nyheter.

– Det är det fina med Pride, man är som man är och man respekteras för det och älskas för det, fortsätter han.”

Hyckleri – tänkte jag! Denne man kämpar ju med näbbar och klor för att exkludera ett av de tre största partierna, SD, och därmed alla som röstar på detta parti! Hur kan han bara ta dessa ord i sin mun ”alla människors lika värde”? Den grupp av människor som röstar på SD är ju inte lika mycket värda? Vi har ju DÖ-överenskommelsen och alla gånger som han har kallat SD för ett fascistiskt parti, i färskt minne. Vr finns hans människokärlek?

Naturligtvis anser jag att alla människor ska ha samma rättigheter och skyldigheter oavsett sexuell läggning. Men jag har svårt att förstå varför sexualiteten ska ut i det offentliga rummet. Samma personer som fördömer porren går i prideparaden sida vid sida med nakna eller halvnakna människor,  ”läderbögar” och människor utklädda till hundar. Jag känner mest äckel i samband med denna parad. Sex blir mer eller mindre smutsigt och fult! Budskapet försvinner och får mig att tänka på lyteskomiken i varietéerna på Kiviks marknad. När  sex kommersialiseras och politiseras så saknar jag kärleken, attraktionskraften och erotiken.

Annie_Jones

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: