Varför åker vi utomlands på semester?

Vissa saker har jag svårt att förstå. Det händer allt oftare att jag inte förståår hur människor tänker. Ibland undrar jag om de tänker alls! Jag får helt enkelt inte ihop orden som de yttrar och deras handlingar. Det finns ingen konsekvens i det hela.

Så är det med semestrar. För mig är semester att vara ledig och disponera sina dagar fritt – att koppla av från vardagen. Det kan jag ju göra hemma. Jag kan sova halva dagen, åka och sola och bada, besöka platser som jag aldrig besökt tidigare, fika, grilla, äta och dricka gott. Allt det kan jag göra på hemmaplan. Men många svenskar väljer att åka utomlands. Varför?

Själv  åker jag utomlands för att vidga mina vyer, se nya platser uppleva nya kulturer och äta ny spännande mat. Bada och sola är jag inte intresserad av. Om jag var intresserad av att bada och sola så skulle jag kunna göra det här hemma i Sverige. För mig finns det inget så fint som den svenska sommaren. Jag tar min utlandssemester på andra årstider och fokuserar på nya upplevelser och kulturer.

Men många svenskar betalar 10, 20 eller 30 tusen för att åka iväg och sola och bada. De får förhoppningsvis nya upplevelser också.

Tyvärr hör jag alltför ofta att det inte finns något svenskt och att vi inte har någon speciell kultur. Hur kan då alla utlandsresenärer kunna hitta nya upplevelser i utlandet? Varför åker vi till Köpenhamn för att gå på Ströget och äta en god middag i Nyhavn? Varför åker vi till Paris för att besöka Eiffeltornet? Varför åker vi till Tyskland för att dricka glüwein? Varför åker vi till Egypten för att se pyramiderna och besöka ”Papyrusinstitutet? Varför åker vi till Thailand och besöker buddisttempel. Varför åker vi till Barbados för att uppleva Västindien?

Varför stannar vi inte hemma i Sverige om det inte finns skillnader i kulturer? Varför kommer det varje år mängder av turister till Sverige om vi inte har något speciellt att erbjuda? Många turister vill uppleva den svenska naturen och Allemansrätten. Andra vill se Stockholm, slottet och kungaparet. Några vill uppleva en svensk Midsommar.

Sverige är unikt och Sverige har en egen kultur. Denna kultur måste vi har rätt att vara stolta över! De som inte förstår detta borde kanske utforska Sverige först – innan de uttalar sig!

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Semester
  Jul 23, 2016 @ 00:57:34

  Skrämmande och skrattretande artikel, du har vare sig fått det eller förstått det.
  Klart som fan att ingen vill tillbringa mer tid än nödvändigt i detta kriminella brandhärjade våldtäktslandet, folk flyr för att få lugn och ro och för att slippa bli brutalt nedslagen bara för att man går och handlar. Det är så jävla illa i detta landet att man mår helt enkelt inte bra om man spenderar för mycket tid här och därför flyr man till lugnare länder så som tex Spanien. Till och med turisterna har förstått detta och väljer numera anda länder än Sverige för att spendera sin semester i, och jag tar alltid tillfället i akt och varnar turister lite här och där för vad som väntar dom om dom kommer till Sverige, vilket dom alltid har tackat mig för. Sist jag spenderade min semester i Sverige var för 20 år sedan när Sverige var lugnt och fridfullt, jag tänker aldrig mer spendera en enda semester till här, det kan jag lova.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 23, 2016 @ 08:43:58

   Jag tror att varken du eller jag kan ge en generell bild av Sverige!
   Jag bor på en lugn ort. Din bild av Sverige är inte nyanserad. Du har rätt i att det förekommer många dåliga dåliga saker i Sverige. Min hemstad Malmö har blivit en dålig stad och jag känner inte igen mig och besöker helst inte den. Men de sakerna förekommer i resten av Europa också.
   Min poäng var att Sverige har en egen kultur och den ska vi vara stolta över. Vi ska inte sudda ut det genuint svenska till förmån för multikulti. Vi har rätt att vara nationalister och vi har rätt att vara stolta över att vara svenskar. Vi måste återerövra vårt land och få ordning och reda på det – istället för att kasta skit på det!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

Kunskap och förnuft

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: