De politiska ungdomsförbundens rabiata OMEGOR.

Ibland anser jag att verkligheten överträffar dikten! Detta tycks inträffa oftare och oftare! Vad beror det på? Är det jag som börjar bli gammal och mossig som tycker att allt var bättre förr? Nej, jag tror inte det! Allt var inte bättre förr men jag har fått stora svårigheter i att förstå mig på en del människor – trots att jag har hunnit samla på mig så mycket erfarenhet.

Redan 1948 skrev George Orwell sin framtidsroman ”1984”. Det mesta i boken har besannats även om det tog lite längre tid än vad Orwell hade tänkt. Vi har t ex historierevision, åsiktskorridorer, medier som förvanskar fakta och inte minst 2-minutershatet. Detta hat ser vi dagligen på sociala medier – vuxna människor som spyr galla över varandra för att de inte har samma åsikter eller inte delar varandras politiska ståndpunkter!

1992 skrev deckarförfattaren P.D. James sin framtidsroman ”Människors barn”. Boken  handlar om Oxford år 2021 men kunde likaväl handla om Sverige just nu. Handlingen bygger på att inga barn fötts på ett kvartssekel eftersom alla män är ohjälpligt sterila. Men … det är ju inte så! Alla män är inte sterila! Nej, men kvinnor i Sverige vill inte ha barn. 36-37 000 aborter per år talar sitt tydliga språk. likaså att alltfler unga kvinnor väljer bort män. Befolkningsökningen beror uteslutande på invandringen. Drygt 21 % av befolkningen har utländska rötter. Fortsätter det i denna takten så kommer vi svenskar att bli en minoritet.

Enligt boken så blev livet svårt att leva. Åldringar uppmanades till självmord, invandrade arbetare används som slavar. Ja, ännu så länge så har ingen uppmanat de äldre att ge sig ut på ”den sista resan” men pensionerna (som de själv har betalat in till) har minskat, åldrings-, tand- och sjukvård har blivit sämre. Regeringen vill uppfinna enkla jobb igen som invandrare skall ha. Nog påminner det en hel del om romanen?

Den sist födda generationen i romanen, Omegorna, är vackra och bortskämda men också kända för sin grymhet. Jag vill jämföra dessa Omegor med dagens unga politiker som är uppvuxna i förskolemiljö. Många av de saknar uppfostran och är  bortskämda. De är vana vid att få bestämma allt och inget. De har aldrig lärt sig att lyssna på äldre och klokare generationer. De vet bäst helt enkelt!

Förra helgen fick några av dem (Liberala Ungdomsförbundet – Stockholm) oss att sätta kaffet i vrångstrupen! De föreslog att vår lagstiftning ska tillåta incest mellan syskon och nekrofili att det skulle ligga i linje med att var och en bestämmer över sin kropp. Jag hörde sedan i veckan en intervju med ordförande. Hon menade att ungdomsförbund bara lägger fram ideologiska förslag. Deras förslag är inte genomtänkta på hur det ska fungera i verkligheten. Det viktiga för henne var att inga moraliska eller äckelaspekter får finnas med i lagstiftningen. När jag hörde hennes förklaringar så tänkte jag: ”En typisk Omega”.

Vi möter tyvärr dessa Omegor överallt! Många av dem har växt upp som politikerbroilers och har ingen som helst erfarenhet av det verkliga livet utanför de politiska ryggdunkningarna. Vi hörde några Omegor som ville sänka rösträttsåldern och jag tänkte att: ”De som knappt är torra bakom öronen kan vi väl knappast ge chansen att påverka viktiga beslut!”

Under flyktingkrisen har vi mött många Omegor vars ända argument har varit: ”Vi är så rika – vi måste dela med oss!” De har aldrig själv betalat en skattekrona och har inga lösningar på vem som ska betala. Men … ändå vet de bäst. Det är ju bara att leka Robin Hood! De har aldrig själv behövt att ta ansvar – det får andra göra!

Hur mycket kommer dessa Omegor, att i rent oförstånd, förstöra av det som våra förfäder har byggt upp?  Kommer de att vakna upp och förstå att lyssna på äldre generationer innan det blir för sent?

1984

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Trackback: New order/Film | ulsansblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: