Prioriteringar

Det mesta i vårt liv beror på prioriteringar. Det kan vara prioriteringar som vi själv gör eller som någon annan gör. Alla dessa prioriteringar påverkar våra liv i någon riktning – ibland positiv och ibland negativ.

Mina dagar börjar jag oftast med att läsa nyhetsrubriker, se nyhetsflashar och läsa en och annan artikel. Men det är snabbt gjort! Medierna tycks inte förstå att det händer många saker i ett land med ca 10 miljoner invånare och en värld med ca 7, 5 miljarder människor. De prioriterar sportresultat, nöje, underhållning samt emotionella lidande. De prioriterar att välja bort alla andra nyheter! Ibland skulle alla dessa nyheter vara skrivna för en vecka sedan, en månad sedan eller kanske för ett år sedan. Jag ser ingen skillnad! Därför prioriterar jag bort de traditionella medierna så fort som det bara går – och går över till alternativet sociala medier. Det är där som jag hittar verkliga nyheter, funderingar, kommentarer och analyser.

Något av det som jag har sett eller hört biter sig ibland fast i mina tankar. Kanske för att jag prioriterar dessa tankar? Jag funderar vidare på innebörden och konsekvenserna. Jag läser andra människors analyser och funderar vidare. Så var det med V-utspelet med gratis mediciner till alla 85+. Jag hittade en ledare:

”Förslaget är också ytligt i sin bild av läkemedel. Mycket talar för att det är konsumtionen av läkemedel bland äldre som är det stora problemet, inte primärt kostnaderna. Enligt Socialstyrelsen blir omkring 35 000 äldre varje år så sjuka av sin läkemedelsanvändning att de måste läggas in på sjukhus. 60 procent av dessa inläggningar, som både skapar lidande och är kostnadsdrivande, hade kunnat förebyggas. Det finns bland äldre ett statistiskt samband mellan omfattande läkemedelsanvändning och risken för akutmottagningsbesök och död.”

Min analys av detta är att V prioriterar läkemedelsindustrin framför de äldre. En äldre, aktivare och mer krävande befolkning behöver lugnas ner. Bästa sättet är att pumpa dem fulla med lugnande läkemedel. För en tid sedan besökte vi några äldre damer ,som passerat 90, och tog med dem på en kort promenad. En av de sa att de var länge sedan hon hade promenerat. Det var ingen – vare sig hemtjänst eller någon annan – som tog sig tid med detta. Hon ser dåligt och klarar inte själv av att gå ut eller att läsa. Större delen av dagarna tillbringar hon med att ligga i sin säng och titta i taket. Vi bor 23 mil ifrån damerna annars skulle jag kunna tänka mig att ta en promenad med dem lite då och då – kanske några timmar i veckan.

En gång samtalade jag med en äldre dam 85+ som berättade att hon och lillasyster (83)  hade besökt en popkonsert. De hade haft jätteroligt. Det ända som var negativt i sammanhanget var att lillasyster blev trött så de fick lägga sig tidigt (vid 01-tiden).

En annan gång berättade en äldre kvinna att hon var ledare för grupper av äldre med sittgympa. Sedan de hade börjat med denna gympa så hade några deltagare kunnat minska sin konsumtion av sömntabletter, värktabletter och lugnande medel.

Men V prioriterar läkemedel framför livskvalité. Politiker satsar mer på reformer än på livskvalité. De är så upptagna i sina egna maktambitioner att de glömmer bort de vanliga människorna. Äldre människor blir en belastning och ett kolli som ska förpassas till att ligga i sin säng och titta i taket. Den mänskliga hjärnan behöver stimulans! Vi behöver frisk luft, röra oss, höra fågelsång, lukta på blommorna, höra vattnet porla, uppleva naturen, höra barns skratt, samtala, minnas, fundera, skoja, vara glada och skratta trots att kroppen blir stelare och trots ev sjukdomar. Vi behöver inte fler mediciner! Vi behöver stimulans och omtanke.

2112887011_3624384

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: