Alla vill ha äran…

… men ingen vill ta ansvar! Så vill jag sammanfatta politikernas tal i Almedalen. Alla partiledarna säger med stolthet i rösten att det är deras parti som ser till att det går bra för Sverige. Inget parti erkänner att det är deras dåliga beslut som har utmynnat i den situation som vi är idag med nedrustning av av välfärden, sämre pensioner, en urusel skola, ökad grov kriminalitet, 53 no-go-zoner, ökad vapen användning, sexuella trakasserier, massvåldtäkter, bostadsbrist, hedersförtryck, … osv. Det är deras beslut eller brist på sådana som är orsaken. De har varit alltför upptagna med att käbbla med varandra och att bilda politiska karteller. Därför har de inte kunnat fokusera på alla problem som bara har staplats på varandra.

Men Jonas Sjöstedt är förutsägbar. Han vill framhålla att han och Vänsterpartiet är de goda och som ligger bakom alla goda beslut. Han vägrar konsekvent att tala om varför problemen har uppstått Istället vill han fortsätta att polarisera – de rika mot de fattiga. De största frågorna blir gratis receptbelagda mediciner åt 80+. Vacker tanke ! Men … om pensionärerna hade sluppit att betala så mycket i skatt så hade de nog haft råd att betala sin medicin (upp till högkostnadsskyddet).

En annan fråga för V är 6-timmars dagen. Det går kanske på företag inom kreativa yrken. Men det finns mängder av företag där det helt enkelt inte går att genomföra. V står definitivt inte på företagens sida. Men det är alltid de rika skattesmitarna som ska betala enl V. Dessutom är V övertygad om att statskassan är en outsinlig källa och därför har vi råd att försörja hela världen.

Årets Almedalsvecka har egentligen bara bjudit på en nyhet: Nu är de övriga 7 partierna lika rasistiska som de under många år har beskyllt SD för att vara!

medicin

 

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. tompas11
  Jul 10, 2016 @ 21:07:56

  Gratis vård till människor över 85 år basunerar Vänsterpartiet ut. Det låter ju bra. Men hur står det till med den genomsnittliga livslängden i landet? Svenska mäns snittålder är 80,1 år och svenska kvinnors snittålder är 83,7 år. De allra flesta människorna i landet uppnår inte 85 år. Hade Vänsterpartiet i stället föreslagit att de som är över t.ex. 70 år ska erbjudas gratis vård, då hade väljarna kunna ta det på allvar, men inte som det är utformat nu. Således är denna reform inget annat än ett slag i luften och ett propagandanummer.

  Vidare har Vänsterpartiet också föreslagit att de som befinner sig i Sverige illegalt (s.k. papperslösa) ska erbjudas tandvård på lika villkor som svenska medborgare. De som arbetar och betalar skatt i landet ska således betala tandvård för de människor som befinner sig i landet illegalt. Svenska skattebetalare ska också stå för tandvårdskostnaderna för de som i praktiken behöver den minst, de under 23 år. Pensionärerna, som behöver tandvården mest, får dock betala sin tandvård själva och får nöja sig med att få information hur man sköter sina tänder. Detta är en jämställd och rättvis politik enligt Vänsterpartiet.

  Vänsterpartiet har drivit igenom att mammografi ska bli gratis och det låter ju bra kan man tycka. Bröstcancer är en sjukdom som drabbar företrädesvis kvinnor.
  Men är det jämställt?
  Den vanligaste cancerformen i Sverige är prostatacancer och den drabbar företrädesvis män av naturliga orsaker. Fram till och med 2013 så avled 2343 personer av prostatacancer och 1473 kvinnor av bröstcancer enligt Cancerfonden. Men i Vänsterpartiets Sverige så ska vården för den sjukdom som skördar färre offer bli gratis, medan vården för den sjukdom som skördar flest offer ska inte vara gratis. Män betalar oftast mer i skatt än kvinnor, men får således ut mindre del av välfärden. Detta är en rättvis och jämställd politik enligt Vänsterpartiet.
  I Vänsterpartiets Sverige kan vi konstatera att vården blir allt mera ojämlik.

  Liked by 2 people

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 10, 2016 @ 22:17:28

   Vänstern har aldrig stått för rättvisa!
   Jag som kvinna har aldrig missat en kallelse till mammografi, Men jag har betalat 150:-/ggn. Jag har aldrig krävt att det ska vara gratis. Det är ju en förmån att få mammografin.
   Jag tycker dock att män borde få samma förmån dvs prostataundersökning. Jag förstår inte varför detta inte sker. Kanske det beror på att män inte är lika krävande som feminister?

   Liked by 1 person

   Svara

 2. Emil
  Jul 11, 2016 @ 06:21:41

  Jag tycker att det varit dags länge att SD flyttar fram sina spelpjäser. Att de visar lite mer jävlar anamma. Fega och strykrädda skulle jag vilja kalla dom. Väljare kommer de tappa om inget görs…

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

Oberoende nyheter, satir och allvar om politik, journalistik, invandring, mångkultur, islam, brottslighet, rasism, natur, livet och musik.

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolution

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: