Är jag korkad?

Ibland undrar jag om det är jag som är korkad – som inte förstår vad de menar, som inte kan tänka på samma sätt som de och som inte kan göra samma analyser som dem! Är det mig det är fel på? Är det min hjärna som inte fungerar – eller är det deras?

Senast var det när Anders Lindberg jämförde grannsamverkan och #tafsainte:

”#tafsainte är en form av ”grannsamverkan mot sextrakasserier”, ett sätt att fånga ungdomars uppmärksamhet i riskmiljöer.”

Vad menar han? Enligt polisens hemsida:

”Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat.”

”Syftet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och trivseln i bostadsområdet. Det handlar främst om att förhindra bostadsinbrott, skadegörelse och fordonsstölder.”

Grannsamverkan handlar alltså om att förebygga inbrott , stöld och skadegörelse i det egna bostadsområdet. Det gäller alltså att hålla uppsikt över varandras ägodelar – icke-mänskliga föremål. I bostadsområdet känner vi grannarna och bör vara uppmärksamma på om okända människor gör intrång. När vi vet att grannen inte är hemma så håller vi koll på dennes ägodelar. Denna uppmärksamhet gäller alltså i områden där få människor rör sig och få människor har legitimitet att röra sig där.

I sommar går polisen ut utrustade med armband med texten ”tafsa inte” för att få igång samtal med ungdomar om problemet. Armbanden kommer att delas ut under sommaren i samband med festivaler och andra större arrangemang riktade till ungdomar för att lättare få till ett samtal kring problemen och för att ungdomarna ska kunna visa att de har tagit ställning. Vilka gemensamma nämnare har detta med grannsamverkan?

Tafsandet sker ju i offentliga miljöer – i folksamlingar. De flesta känner inte varandra och kan inte som i grannsamverkan hålla reda på varandra. Dessutom är det inte ägodelar – utan kvinnor och flickor som okända män ser som döda ting som de vill äga en stund. Det handlar om attityder! Det handlar om män som inte anser att kvinnor och flickor har samma värde som män har.

Att jämföra tafsande med grannsamverkan är i mitt tycke förnedrande. Den som skriver något sådant har själv dåliga attityder till kvinnor – i min tankevärld iallafall. Den personen objektifierar kvinnor och flickor och gör de till hjälplösa ägodelar som ska och bör ägas av män.

När Sara Larsson skriver att hon hatar, hatar, hatar män så har hon rätt till det. Hon får gärna hata män med dåliga attityder. Men det stora flertalet svenska män har inte dåliga attityder. I vårt jämställda land har flickor och kvinnor lika stort värde som pojkar och män. Vi är inga ägodelar utan självständiga människor. Dessutom vägrar jag att tro att jag är korkad!

Så snälla, ge kvinnor och flickor ett större värde än grannens värdesaker!

tafsainte

 

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Johan Åhström
  Jul 03, 2016 @ 18:06:46

  ”Män är svin”, ”Invandrare stjäl”, är två exempel på hur man skuldbelägger grupper för hur en minoritet beter sig. Den ena är accepterad av SD och den andra av Feminister.
  Med rasisters retorik vill feminister gruppera undantagslöst och skuldbelägga en grupp, för hur en minoritet beter sig. Lustigt nog ogillar Rasister och Feminister varandra, trots att de utgår från samma värdegrund.

  Det beräknas ske 700 fall av våldtäkt med kvinnliga förövare varje år, vilkas offer osynliggörs i debatten, och dessa kvinnor ger sig oftast på svagare barn och svagare kvinnor när de våldtar. Så att våldta ett starkare offer verkar vara avskräckande för kvinnor som våldtar.
  Om kvinnor biologiskt generellt hade varit starkare än män, så hade kanske siffrorna sett väldigt annorlunda ut, för viljan att våldta verkar ju tyvärr finnas även hos en del kvinnor.
  Se denna video med en elev som ringer sin lärare som våldtog henne, så kanske förståelsen ökar. https://www.youtube.com/watch?v=_Vv7q-MLTyQ

  Vi lurar oss själva om vi tror att alla från ett kön står utom all misstanke, medan alla från det andra könet är potentiellt skyldiga tills motsatsen bevisats.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 03, 2016 @ 20:31:18

   Generaliseringar löser sällan problem. Den som säger att ”alla män är svin” eller att ”invandrare stjäl” vinner inga poäng. Den som försöker klistra etiketter typ rasister, feminister eller SD:are vinner inte heller poäng.
   I första hand är vi människor, oavsett kön, sexuell läggning eller etnicitet – människor som bör respektera varandra och vara snälla mot varandra.
   Det finns människor inom alla kategorier som har dålig attityd. De är dåliga människor helt enkelt. Dessa dåliga människors dåliga attityder bör samhället inte acceptera. Våldtäkt, sexuella trakasserier, hedersförtryck, könsstympning och tvångsgifte är exempel på dålifa attityder som vårt samhälle måste ta itu med!

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: