Ungdomsproblem i förorter

Brist på sysselsättning! Det argumentet har jag hört de senaste 50 åren. Det har alltid funnits ungdomar som inte vill anpassa sig till samhället. Dessa ungdomar kräver stora resurser. Men det hjälper tydligen inte med att pumpa in resurser för problemen eskalerar. Några unga känner sig exkluderade och tar detta som intäkt för att få vara kriminella, utöva våld, kasta sten mot blåljuspersonal, använda narkotika och att kräva fler resurser. De allra flesta ungdomar sköter sig men får sämre resurser eftersom alla resurser läggs på den lilla klick ungdomar som vägrar att sköta sig – den lilla klick ungdomar som har tagit över de 53 no-go-zonerna.

”Det här är ett relativt nytt fenomen som stadigt ökat sedan mitten på 00-talet och framåt. I dag är det här vardagsmat i ganska många svenska städer”, säger Magnus Hörnqvist, kriminolog vid Stockholms universitet, till Expressen.

Vår inrikesminister säger ”Det är för jävligt!” Det låter ganska uppgivet! Varför har problemen eskalerat? Jag kan bara finna en orsak – politikers rädsla för att se problemen. Politikerna har sedan millenniumskiftet vägrat att se problemen pga att de då måste tala om VEM som är problemungdomar och de svårigheter som finns med multikulti. De har varit rädda för de lättkränkta! De lättkränkta har tagit över!

Att bara kräva fler ungdomsgårdar, bättre skola, fler jobb, bättre bostäder och att vi inte ska vara rasistiska gynnar ingen! De som står för problemen bryr sig inte. De vill ha makt! Dessa ungdomar har också föräldrar. Dessa föräldrar borde ta ansvar för sina ungdomar och vad dessa gör. De klarar inte av att uppfostra de unga efter västerländskt mönster. Det är därför poliser och räddningspersonal utsätts för stenkastning och får däcken sönderskurna på bilarna.

Den tydlighet som politikerna ofta talar om saknas då det gäller dessa ungdomar. Rädslan av att kränka, stigmatisera, exkludera samt att vara rasistiska och islamofobiska har gjort dem handlingsförlamade. Istället har en dubbel-måttstocks-kultur – med ingredienserna av dialogsamtal, dialogpolis, bjuda halalkorv, inte provocera, retirera vara snälla, ta hänsyn och tycka synd om – helt tagit över. Politikerna har accepterat istället för att tala tydligt.

Nu talar dessa politiker igen om resurser. Denna gång ska resurserna ges till samma saker som tidigare plus polisen och vi ska fortsätta att tycka synd om. Men … någon måste väl tala om att alla som bor i landet måste följa samma lagar och regler! Någon måste upplysa ungdomarna och deras föräldrar om detta! Någon måste straffa de som inte följer våra lagar istället för att bjuda på kaffe!

Svenska folket har ett högt skattetryck. Stora delar av dessa skattemedel går till de 53 no-go-zonerna. Vill vi betala för något som vi inte har tillträde till? Vill vi bekosta all skadegörelse och alla resurser till dessa områden? Vill vi betala alla skador som uppstår som följd av det eskalerade våldet?

Politikerna har misslyckats! Hur kan vi bli en humanitär stormakt samtidigt som inrikesministern säger: ”Det är för jävligt!” angående de situation som politikerna själv har skapat genom ren flathet?

stenkastning

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

ulsansblogg

mina guldkorn i vardagen

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

pspringare

The greatest WordPress.com site in all the land!

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

Oberoende nyheter, satir och allvar om politik, journalistik, invandring, mångkultur, islam, brottslighet, rasism, natur, livet och musik.

Tanja Bergkvists Blog

Kamp mot fördumningsindustrin

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Erling Hellenäs svenska blog

Den stora bilden och dess delar

Hexanmexan "shake my hand?"

Elefanten dog en plågsam död

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolution

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

%d bloggare gillar detta: