Skrämselpropaganda

Varför vill de skrämma svenska folket? Så länge som jag kan komma ihåg har medier och politiker spridit rysskräcken. Även skolan hjälpte till med att tala om att allt som hade med det som på den tiden hette Sovjetunionen var dåligt. U 137 som gick på grund i Karlskronas skärgård 1981 spädde sedan på denna rysskräck. Fortfarande vill alla svartmåla ryssen. Det är ju så lämpligt att ha någon att varna befolkningen. Det är ungefär som när jag som barn varnades för ”Å-mannen” eller ”Källarmannen”.

u-båt

Men nog borde politiker och medier veta bättre? Eller är det så att de medvetet sprider denna propaganda? Nu senast läser jag:

” Terrorforskaren Hans Brun tror att Ryssland eller någon annan främmande makt kan ligga bakom fällningen av Häglaredsmasten.”

Det är illa när en forskare hakar på rysskräcken. Varje forskare borde hålla sig borta från alla sådana spekulationer. De borde inte uttala sig på detta sätt utan att ha några fakta. Det får mig att fundera på om han får extra betalt för att uttala denna skräck.

Politikerna och medierna vill också framföra varningar för högerspöket. Det är också ett spöke som jag har hört talas om så länge som jag kan komma ihåg. Men så länge som Socialdemokraterna hade majoritet så räckte det med att skrämmas lite då och då. Men … när det dök upp ett nytt parti som utmanade S så var det dags med en massiv kampanj:

 År 2006 fick SD 2,93 % i riksdagsvalet. Då fick S stora skälvan. De bestämde sig för att göra ALLT för att SD inte skulle komma in i riksdagen. De kontaktade EXPO och tillsammans med ABF producerades studiematerialet ”Sverigedemokraterna – ett parti som andra?” 2007. Sedan satte de igång en kampanj som gick ut på att eliminera ”det främlingsfientliga SD”.

Jag har beskrivit detta skede mer noggrant i ett tidigare blogginlägg. De flesta vet nog att politiker och medierna har tävlat om vem som har kunnat svärta ned SD mest. Statsministern har återkommande påstått att SD är fascistiskt! Nu börjar de flesta förstå att det finns värre saker än SD. Det finns våldsbejakande organisationer! Men fortfarande vill inte medier och politiker prata om de till vänster. De religiösa våldsbejakande organisationerna ska vi helst inte nämna för de är ju utsatta för rasism och islamofobi och kan bli kränkta. Då återstår den lilla grupp som är befinner sig längst till höger.

Expo, som får statligt stöd för att kartlägga högerextremism, har släppt en ny rapport där de sammanställt de högerextrema aktiviteterna. Det kan till exempel handla om utdelning av flygblad och torgmöten. Under 2015 ökade de nynazistiska aktiviteterna enligt dem.

Med Expos hjälp fortsätter alltså politiker och medier att skrämmas. Vari ligger faran att dela ut flygblad eller ha torgmöten? Är det lika farligt när S gör samma sak? Tror de att vi vanliga människor är så påverkbara? År de rädda för att andra aktörer ska indoktrinera oss på samma sätt som de själv har gjort?

spöke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: