Barnens framtid

Har något förändrats? Jag skrev en blogg för 6 år sedan om några vardagsförtretligheter:

”Så har jag åter börjat morgonen med att jobba och slita! Den nya filförpackningen är hopplös. Den gamla öppnade man från sidan – helt OK! Sen skulle något snille göra den mer handikappvänlig och satte på en plastkork mitt fram. En liten platt ynklig plastkork! Det går inte att få grepp om den – och jag har inga reumatiska besvär men klarar inte den. En tång från verktygslådan har fått flytta in i kökslådan för att hjälpa mig med öppning av filförpackningen!

Tänk så många inbrottssäkra förpackningar vi har! Dra här! Javisst,  vad ska jag dra i? Tryck här! Jag ger upp efter några brutna naglar och hämtar en vass kniv eller skruvmejsel! Barnsäkra förpackningar! Jag köpte en sprayflaska med köksrengöring … men … hur skulle jag göra för att kunna spraya? Ägnade 10 minuter för att få den att fungera och vet fortfarande inte om jag gjorde rätt! Jag kanske förstörde all barnsäkerhet!

Nog var det bättre förr? Då kunde jag köpa otvättad potatis! När jag frågade efter dem på ICA så svarade killen i 20-års åldern glatt: De här är otvättade! – Hur vet du det? undrade jag tveksamt. – Det ser du väl! De är ju mörkbruna! – Lilla vän! svarade jag. De är tvättade och sen rullade i mull för att se otvättade ut! Han såg ut som ett frågetecken!

När den unga damen på ICA gjorde en konstnärlig installation med bakpotatisar så var jag tvungen att ingripa! – Vet du inte att potatis ska förvaras mörkt annars blir de gröna och giftiga? Hon tittade oförstående: – Det hade jag ingen aning om!

Tidningen brukar ställa frågor till barn i förskoleåldern. En dag var frågan: Var kommer mjölken ifrån? De flesta svarade affären och någon visste mejeriet. Men ingen visste att den kom från kon! Samma fråga ställde de om julskinkan och svaret blev till 100%: affären!

Vi blir fetare och fetare (med det så ökar cancerrisken med 30-40% enl Aftonbladet!)! Pizzerior och snabbmatskedjor ökar sin omsättning. Barn växer upp på dagis och får sin mat serverad. De får inte hjälpa till att bereda sin mat och se råvarorna som används. Hemma är föräldrarna stressade och bjuder på snabbmat. Hur ska barnen få livsmedelskunskap och lära sig att själv laga goda och näringsriktiga maträtter? Ingen har tid att lära dem! Ska de leva på snabbmat?”

hamburgare

 

Vad har hänt på dessa 6 år?

Filförpackningen är fortfarande hopplös. Den har förvisso fått en högre kork … men … oftast sitter den som berget – fast!

Nya barnsäkra förpackningar är lika säkra för pensionärer som vill komma in i dem. Sax, tång och skruvmejsel är enda sättet att ta sig in i dem. Jag anser mig vara teknisk men tekniken att öppna en tvättmedelsförpackning eller kaffeförpackningen har jag inte lyckats tillägna mig!

Potatisen är tvättad! Det naturliga skyddet mot solljus är borta. Potatisen behöver det skyddet – annars blir den grön och giftig! Är det så svårt att förstå och är det så svårt att tvätta sin potatis själv?

Barnen tror fortfarande att mjölken kommer från affären. Unga storstadsfamiljer besöker vårens kosläpp som om det är någon form av cirkusföreställning. En ung djurrättsaktivist påstod på fullt allvar att när vi dricker mjölk så tar vi kalvens mat!

Barn lever fortfarande på snabbmat … men … det gör ju även vår pensionärer. Pensionärerna får små plastlådor som mikrovärms! Vi bygger fina kök hemma men vem använder dem och till vad? Kommer de kommande generationerna klara av att laga sin egen mat?

Befolkningen blir fetare och fetare medan hälsoministern talar om socker- och fettskatt. TV-programmen handlar till stor del om träningshysteri och kroppsfixering.

Vilken värld överlämnar vi åt kommande generationer? Tidigare har den äldre generationen överfört sina kunskaper till de unga. Men hur är det idag? Vem överför kunskaper till de unga idag? Vem lär dem Tidigare generationers samlade kunskaper? Javisst, samhället har förändrats. Men vi behöver fortfarande mat, kläder och tak överhuvudet. Vi behöver vila, värme och vätska. Klarar de unga av att tillgodose sig detta? Eller är det som den unga miljöpartisten sa: ”Vi behöver ingen kärnkraft! Vi har ju el i kontakten i väggen!” Eller hon som sa att hon använder ingen el – trots att hon åker pendeltåg till jobbet som damfrisör och mikrar sin mat!

Kontakt

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: