Jag förstår inte

När jag inte förstår så brukar jag leta reda på information för att hitta någon form av begriplighet. Fenomenet med Yasri Khans brist på handskakning med det motsatta könet har surrat i huvudet. Idag sökte jag mig till Yasri Khans  FB-sida och hittade följande:

”Det råder en hel del missförstånd kring det här med sätt att hälsa att det handlar om att se ner på kvinnor.

Här är frågan vem som kränker vem? Är det Löfven som kränker den muslimska kvinnan eller är det tvärtom? Eller är det en massa tyckare runtomkring som känner sig kränkta? Om kvinnan tvingats till att göra avkall på sin kroppsliga integritet för en man som vill röra hennes kropp skulle det betraktas som jämställdhet?

De som pratar om feminism – dvs kvinnors rätt (dvs inte bruna argumentörer som passar på att prata om jämnställda för att de är emot islam – men egentligen inte bryr sig om jämställdhet alls när det kommer till lika lön, våldtäkter, kvinnors trygghet, våld mot kvinnor osv vilket det funnits många av som uttalat sig tyvärr. Det handlar inte om jämställdhet utan om överlägsenhetsteori om att den kultur som finns i (Sverige) väst är överlägsen alla andra. Bilden av att allt som görs även om det handlar om att frånta kvinnors rätt till sin egen kropp, till att få bestämma vem som ska få röra henne eller kvinnors rätt att klä sin kropp – så är det ändå jämställt – för att kulturen är överlägsen oavsett särskilt när den ska jämföras med andra kulturer vars handlingar per automatik alltid måste vara ojämlika oavsett om den andra kulturens handlingar faktiskt skulle ge mer makt till individen över sin egna kropp eller inte i den svenska kontexten.

Har kvinnan rätt att bestämma över sin kropp? Eller är det statsministern som i det här fallet har rätt att äga hennes kropp? Har han rätten att röra henne när han önskar och hon är förpliktigad att lyda?”

Yasri Khans foto.
”Om kvinnan tvingats till att göra avkall på sin kroppsliga integritet för en man som vill röra hennes kropp”. Det måste väl ändå vara en tankevurpa. Genom att skaka hand berör väl inte statsministern kvinnans kropp? Händerna är ju fästa på armarna och armarna på kroppen! Så det kan väl inte röra sig om kroppslig integritet? Får kvinnan på bilden ta emot växelpengar i affären eller en bussbiljett på bussen? Händer kan ju snudda vid varandra då! Kan denna kvinna utföra någon form av lönearbete i vårt land t ex inom vården? I alla möten med människor i vardagen sker ständigt beröring – frivilligt eller ofrivilligt. Jag kan känna mig kränkt om någon tar på mig på ett otillbörligt sätt men definitivt inte genom att ta i hand.
Däremot känner jag mig kränkt över orden ”bruna argumentörer”. Den som har en annan åsikt är alltså en ”brun argumentör”. Tack!
”Det handlar inte om jämställdhet utan om överlägsenhetsteori om att den kultur som finns i (Sverige) väst är överlägsen alla andra.” Jag skulle vilja påstå att den som yttrar sig så ser ner på den svenska kulturen! Den som bor i Sverige bör nog också räta in sig i ledet och anamma den svenska kulturen. Naturligtvis får Yasri och hans vänner tillämpa sin religion hemma och i moskén. Men vid möten med andra människor så bör han acceptera de svenska normerna.
Nej! Jag förstod inte mer genom att läsa FB-sidan! Jag uppfattar honom fortfarande som en arrogant streber som vill ha makt och vill bestämma. Han är född i Sverige och har växt upp i Sverige … men har inte accepterat det svenska samhället. Han är kanske mer radikal än flyktingarna som kommer hit. Nej, den mannen vill jag inte ha med i maktens korridorer!
bestämma
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet och om lite till.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: