Att bygga broar mellan människor

De mänskliga rättigheterna anses vara universella, vilket innebär att de gäller över hela världen, oavsett land, kultur eller andra omständigheter. De gäller för var och en, oavsett etnisk tillhörighet, hudfärg, kön, språk, religion, sexuell läggning, politisk uppfattning eller social ställning. De slår också fast att alla människor är födda fria, är lika i värdighet och har samma rättigheter.

För mig har alltid medmänsklighet varit A och O. Jag har alltid tyckt att det har varit spännande att möta nya människor och nya kulturer. Därmed har jag också träffat och lärt känna en mängd intressanta personer, har lärt mig en del om deras kultur och religion. Kanske är det min vetgirighet och min frågvishet som har byggt broar och gemenskap. Jag har velat förstå.

Men … det är svårt att bygga dessa mänskliga broar om inte motparten vill förstå. Jag tänker naturligtvis på debatten igår kväll. En 30-årig man, Yasri Khan,  som är född i Sverige men vägra att hälsa på kvinnor genom att ta i hand. Han vägar därmed att godkänna de svenska normerna kring allmän hövlighet. Han menar, enligt en intervju i Svenska Dagbladet, att han ”inte har några planer på att ‘försvenska’ sina sociala vanor bara för att göra politisk karriär”.

Vill denne man bygga mänskliga broar? Om jag förstod honom rätt i går kväll så anser han att män och kvinnor ska särbehandlas. Han upprepade gång på gång att det viktiga var att män och kvinnor får samma lön för lika arbete! Men … så är det ju redan i vårt jämställda samhälle! Det är ju en fråga som vi började diskutera långt innan han var född! År det detta som gör att han kallar sig för feminist?

Vid millennieskiftet 1999/2000 – skildes Svenska kyrkan från Svenska staten. En av orsakerna var väl att religionen inte ska påverka politiken. Därför känns det konstigt att muslimer kommer in i den svenska politiken och försöker lägga religiösa aspekter på den svenska politiken. Jag har ingenting emot att andra etniciteter finns med i olika politiska sammanhang. Men … jag kan inte förstå att religionen blandas in i den svenska politiken när vi en gång har skiljt religionen från staten! Att blanda in främmande religioner i vår politik gynnar ingen – speciellt inte religioner som helt skiljer sig från svenskt levnadsmönster.

Senare på kvällen fick jag ytterligare bevis på att det finns stora kulturskillnader. En iransk kvinna boende här i Sverige har under många år engagerat sig för utsatta kvinnor. Hon och hennes  familj har utsatts för dödshot pga hennes engagemang. Igår kväll försökte någon kasta in en sten genom hennes fönster, läste jag på hennes FB-sida!

Sten

I det svenska samhället bygger vi inga mänskliga broar genom att acceptera våldsbejakande religioner! De som bejakar detta har nog glömt vad mänskliga rättigheter står för. Vill vi vara en humanistisk stormakt så måste vi börja med vår medmänsklighet och humanism i vårt eget land. Då kan vi aldrig acceptera islamsk påverkan i vårt samhälle. Det är en religion med nedvärderande syn på mänskligheten. Medmänsklighet är acceptans och inte förtryck. Acceptans innebär inte att blunda för sanningen. Ibland måste man sätta ner foten och tala om acceptansen inte sträcker sig till ren dumhet. Mänskliga broar innebär att alla är välvilligt inställda – inte att någon eller några utnyttjar andras flathet!

 

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Emil
  Apr 23, 2016 @ 13:42:42

  Känns som att det är NU det gäller, det är NU chansen finns att vända skutan. Att de som haft huvudet i arslet under så lång tid kanske äntligen drar ut det och börjar se och förstå vart samhället allt för länge varit på väg. Nämligen mot ett samhälle som helt aningslöst drivs mot att bli styrt av religiösa och vidskepliga dogmer. Efter att ha sluppit sådant nästan helt i några årtionden och efter att under några århundraden sakta men säkert alltmer befriats från ett religiöst ok så får vi ett annat mycket värre över axlarna. NEJ TACK! Stoppa islamiseringen och det NU säger jag!

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 23, 2016 @ 14:09:53

   Jag hoppas att du har rätt! Tyvärr så är inte Svensson medveten. Många har svårt att se faran innan den står på tröskeln. De lyssnar inte och tar inte till sig information.
   Kanske har några vaknat under den senaste tidens turbulens? Det positiva är väl att medierna har tagit upp detta – som vi har sett länge.

   Gilla

   Svara

 2. Trackback: Iransk brandbomb mot KD-politiker | ulsansblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

پیک زمستان

Vinter blad ❄

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

SVERIGE & BROTT

HAR DU VERKLIGEN EN ÅSIKT?

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: