Vräkta barn

Ännu en snyftkrönika! Denna gången handlade den om barn som blir vräkta! NEJ! Barn blir inte vräkta! Det är föräldrarna som vräks.

Enligt Kronofogdemyndighetens statistik är det främst barn till ensamstående som drabbas och det handlar då nästan uteslutande om kvinnor. Närmare bestämt var det 472 barn som drabbades år 2015. Men det är ju inget som säger att det är 472 barnfamiljer. Det kan ju likaväl vara så att i varje familj finns 2 barn eller fler. Då är det 236 familjer eller färre som drabbas! Naturligtvis borde det inte vara någon!

Men varför blir det så? Naturligtvis beror det på att hyran inte är betald! Men … i välfärdslandet Sverige finns bostadsbidrag och försörjningsstöd + barnbidrag och underhållsbidrag. Nog borde de pengarna räcka till mat och hyra? Dessutom bör man väl förutsätta att varje tänkande förälder skaffar sig ett jobb, vilket som helst, så att de kan försörja sig själv och sitt/sina barn. Jag har ju själv varit ensamstående mamma under några år. Jag jobbade och snålade – utan vare sig bostadsbidrag eller försörjningsstöd!

Vad använder dessa föräldrar sina pengar till? Rökning, alkohol, fester, droger, lyxprylar, gå på café eller restaurang, kläder, betala skulder, …? De måste ju slösa pengarna på något oväsentligt – som inte hör till livets nödtorft och överlevnad. Är de egentligen lämpliga som föräldrar då de inte ens klarar att sköta sin ekonomi?

Som förälder har jag alltid prioriterat barnen. Jag har hellre köpt kläder till barnen än till mig själv. Att leva sparsamt och förklara pengars värde för barnen har varit mitt motto. Barnen lärde sig tidigt att ingen blir lyckligare av en mängd prylar. Vi har ägnat oss åt gemensamma och billiga nöjen som en cykeltur med picknick eller en skogspromenad, laga mat tillsammans eller baka tillsammans, odla grönsaker och blommor tillsammans, högläsning av en spännande bok osv. Vi har helt enkelt haft roligt tillsammans utan att konsumera!

I det feministiska Sverige talas hela tiden om kvinnors förträfflighet – kunskaper, dubbelarbete, familjeansvar, … Men dessa kvinnor tycks inte ta ansvar för vare sig själv eller sina barn. Det är med all säkerhet människor som har svårigheter i att ta hand om sig själv och som inte kan ta eget ansvar! Har de blivit fler? Nej! Antalet avhysningar var oförändrat men något fler barn vräktes, säger kronofogden.

Det har alltid funnits och kommer alltid att finnas människor som inte sköter sig. Om de har barn så blir dessa lidande. Barnen hamnar naturligtvis inte på gatan vid en vräkning. Kommunen fixar naturligtvis fram tillfälligt boende. Så egentligen  var det en icke-krönika som jag läste. Vad ville författaren att kronofogden ska göra istället för att vräka? Den vräkta föräldern har med all säkerhet fått en mängd påminnelser om att betala hyran men använt pengarna till annat. Ska myndigheterna gå in och betala obetalda skulder? I så fall kan ju föräldern fortsätta att slösa pengar för myndigheterna löser alla bekymmer och vederbörande behöver inte ta något ansvar!

Det stora bekymret i vårt välfärdsland är avsaknaden av personligt ansvar. Det är alltid kollektivt ansvar som gäller! Men ett kollektivt ansvar kostar – det är vi skattebetalare som får betala! Vi hade kanske kunnat betala, om vi inte hela tiden hade ökat befolkningen med en mängd människor som inte heller kan försörja sig själv – utan parasiterar på vår välfärd!

boende

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: