Vräkta barn

Ännu en snyftkrönika! Denna gången handlade den om barn som blir vräkta! NEJ! Barn blir inte vräkta! Det är föräldrarna som vräks.

Enligt Kronofogdemyndighetens statistik är det främst barn till ensamstående som drabbas och det handlar då nästan uteslutande om kvinnor. Närmare bestämt var det 472 barn som drabbades år 2015. Men det är ju inget som säger att det är 472 barnfamiljer. Det kan ju likaväl vara så att i varje familj finns 2 barn eller fler. Då är det 236 familjer eller färre som drabbas! Naturligtvis borde det inte vara någon!

Men varför blir det så? Naturligtvis beror det på att hyran inte är betald! Men … i välfärdslandet Sverige finns bostadsbidrag och försörjningsstöd + barnbidrag och underhållsbidrag. Nog borde de pengarna räcka till mat och hyra? Dessutom bör man väl förutsätta att varje tänkande förälder skaffar sig ett jobb, vilket som helst, så att de kan försörja sig själv och sitt/sina barn. Jag har ju själv varit ensamstående mamma under några år. Jag jobbade och snålade – utan vare sig bostadsbidrag eller försörjningsstöd!

Vad använder dessa föräldrar sina pengar till? Rökning, alkohol, fester, droger, lyxprylar, gå på café eller restaurang, kläder, betala skulder, …? De måste ju slösa pengarna på något oväsentligt – som inte hör till livets nödtorft och överlevnad. Är de egentligen lämpliga som föräldrar då de inte ens klarar att sköta sin ekonomi?

Som förälder har jag alltid prioriterat barnen. Jag har hellre köpt kläder till barnen än till mig själv. Att leva sparsamt och förklara pengars värde för barnen har varit mitt motto. Barnen lärde sig tidigt att ingen blir lyckligare av en mängd prylar. Vi har ägnat oss åt gemensamma och billiga nöjen som en cykeltur med picknick eller en skogspromenad, laga mat tillsammans eller baka tillsammans, odla grönsaker och blommor tillsammans, högläsning av en spännande bok osv. Vi har helt enkelt haft roligt tillsammans utan att konsumera!

I det feministiska Sverige talas hela tiden om kvinnors förträfflighet – kunskaper, dubbelarbete, familjeansvar, … Men dessa kvinnor tycks inte ta ansvar för vare sig själv eller sina barn. Det är med all säkerhet människor som har svårigheter i att ta hand om sig själv och som inte kan ta eget ansvar! Har de blivit fler? Nej! Antalet avhysningar var oförändrat men något fler barn vräktes, säger kronofogden.

Det har alltid funnits och kommer alltid att finnas människor som inte sköter sig. Om de har barn så blir dessa lidande. Barnen hamnar naturligtvis inte på gatan vid en vräkning. Kommunen fixar naturligtvis fram tillfälligt boende. Så egentligen  var det en icke-krönika som jag läste. Vad ville författaren att kronofogden ska göra istället för att vräka? Den vräkta föräldern har med all säkerhet fått en mängd påminnelser om att betala hyran men använt pengarna till annat. Ska myndigheterna gå in och betala obetalda skulder? I så fall kan ju föräldern fortsätta att slösa pengar för myndigheterna löser alla bekymmer och vederbörande behöver inte ta något ansvar!

Det stora bekymret i vårt välfärdsland är avsaknaden av personligt ansvar. Det är alltid kollektivt ansvar som gäller! Men ett kollektivt ansvar kostar – det är vi skattebetalare som får betala! Vi hade kanske kunnat betala, om vi inte hela tiden hade ökat befolkningen med en mängd människor som inte heller kan försörja sig själv – utan parasiterar på vår välfärd!

boende

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

pspringare

The greatest WordPress.com site in all the land!

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

Oberoende nyheter, satir och allvar om politik, journalistik, invandring, mångkultur, islam, brottslighet, rasism, natur, livet och musik.

Tanja Bergkvists Blog

Kamp mot fördumningsindustrin

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Erling Hellenäs svenska blog

Den stora bilden och dess delar

Hexanmexan "shake my hand?"

Elefanten dog en plågsam död

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolution

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: