Hur lågt kommer det svenska samhället att sjunka ?

pyramiderUnder mänsklighetens historia har olika kulturer haft sin uppgång och också ett fall till nivåer som ingen i dåtid har kunnat förutse  Frågan är om vi nu befinner oss på en topp av välstånd och hur lågt vi kommer att sjunka.

Det finns vissa indikationer på ett om inte inom kort tid snarare ett antal decennier att den nu så framgångsrika västvärlden har nått sin topp vad det gäller framgång. Kanske tar övriga regioner över, Kina och övriga Bric- länder (Kina, Indien, Brasilien  m. fl.)

Det som talar emot västvärlden och en ytterligare expansion på alla områden är att skolresultaten sjunker, ökat våld en icke önskvärd invandring av personer från länder där det råder kulturella och religiösa skillnader som vi inte kan acceptera i västvärlden.

Vi bör inse redan nu att George Orwells framtidsscenario närmar vi oss allt mer, då att världen är uppdelad i Oceanien, Eurasien och Asien. De globala maktcentra som i nutid blir alltmer tydliga.

Hans bok ”1984” med det så kallade ”2-minutershatet”, det är kanske ett hat som avspeglar våra egna tillkortakommanden i en väld som sprungit oss ikapp på en mängd områden. Ska vi i väst överleva är det på tiden att vi skärper till oss. Visar vår styrka intellektuellt, nyttja vår tidigare framgångssaga och inse att vi har de militära krafter som kan försvara våra gränser . demokrati och yttrandefrihet.

En uppdelad värld i endast några större regioner. De mer välbeställda kommer att försvara sin position och resten får leva under en mer ogynnsam tillvaro. Förutsättningarna för mänskligt liv globalt har alltid varit en kamp. Det har ALLTID rått ett förhållande mellan tillgång och efterfrågan. Den som tillskansar sig makten globalt är något  av en gudom enligt George Orwell som har all makt i sin hand.

Det som nu gäller i Sverige och globalt är att vi alla bör organisera oss för att inte makten ska tillfalla ett fåtal. Det var enkelt på mäster Palms tid och då övriga socialdemokrater att få med sig det svenska folket. Det är betydligt svårare nu att agitera på ett internationellt plan

Romarriket byggdes inte på en dag så inte heller det svenska samhället.

Att naiva svenska politiker vill få till en ”humanitär stormakt” är endast ett koncept som kommer att misslyckas. Ett gigantiskt projekt där mindre vetande inte inser sina begränsningar

Att få till en ny världsordning där inte ett fåtal har makten innebär en gigantisk kraftsamling där ett stort antal personer som har ett demokratiskt sinnelag får göra en gigantisk prestation. Uppgiften är enorm och jag undrar om inte den globala demokratin drar det kortaste strået. Eller hur George Orwell ?

frimurare

Olof Lundqvist

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. ulsansblogg
  Mar 30, 2022 @ 14:19:16

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:

  Repris från 30 mars 2016
  En artikel som står sig bra än idag.
  (Med lite tillägg)
  Individens styrka är det demokratiska systemet som borde vara intakt från maken av ett fåtal. Manipulation och det nya informationssamhället kan nyttjas av alla parter. Den stora massans kunskaper borde med hästlängder både slå både Putins och Klaus Schwabs maktambitioner.

  Gilla

  Svara

 2. uppstigersolen
  Mar 30, 2022 @ 15:16:14

  Visst är det så. Nu är ju många i västvärlden hyggligt utbildade, hyggligt demokratiska och vill sina medmänniskor väl. Jag tror att ett antal länder kommer att klara sig bra här. Dock gäller det att ha bra försvarsförmåga eftersom det finns stollar med en annan agenda lite här och var. Vad behöver man för ett gott liv? Goda vänner, ett juste jobb samt möjlighet att resa till trevliga platser. Otrevliga platser får vara. Kommer svenskar att ha en plats? Absolut, inte alla dock. Så det gäller att kratta manegen för sina egna avkommor.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Mar 30, 2022 @ 16:08:52

   Det gäller att fixa sin egen nisch i tillvaron. Det går om man med kunskap sunt förnuft, sparsamhet göra det som inte den stora massan kan åstadkomma . Ett citat från min far 40år tillbaka i tiden. ”Låt andra konsumera, tjäna pengar på det” då kan du leva med små kostnader i det absurda konsumtionssamhället.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: