Arbetslös

”Vår kartläggning visar att nästan hälften av flyktingarna som kom 1997 hade ett jobb efter tio år. Men för varje år som har passerat har det i princip blivit svårare och svårare för flyktingar i Sveriges tredje största stad att slå sig in på arbetsmarknaden. Kurvan pekar neråt.

Från 48 procent, år 2007, till 36 procent, år 2014.

Siffrorna innebär inte att alla andra är arbetslösa. De kan studera, delta i arbetsmarknadsprojekt, vara föräldralediga eller sjuka.” Citatet är från Sydsvenskan.

Det är alltså så illa i Sveriges tredje största stad. Drygt 31% av befolkningen i stan är utrikesfödda. Staden håller på att befolkas med utrikesfödda människor som aldrig kommer ut på arbetsmarknaden. Vad lever dessa individer av? Våra skattepengar?

16/5 2015 skrev Sydsvenskan:

”VAR TIONDE MALMÖBO FÅR SOCIALBIDRAG

Socialbidraget ska egentligen vara en undantagslösning då ingen annan utväg finns.
Men nästan var tionde Malmöbo får socialbidrag någon gång varje år, nio procent.
I snitt får man bidrag 7,5 månad. Snittet för riket är 6,6 månader.
Försörjningsstödet kostar en miljard årligen.
45 procent av hushållen får bidrag tio månader eller längre.”

Ja, det var socialbidrag! Men … ”Siffrorna innebär inte att alla andra är arbetslösa. De kan studera, delta i arbetsmarknadsprojekt, vara föräldralediga eller sjuka.” Vad jag vet så bekostas studiemedel (ej studielån), arbetsmarknadsprojekt, föräldraledighet och sjukersättning också med skattemedel!

En alltför stor del av Malmös befolkning lever på skattemedel. De skattemedlen kommer inte enbart från Malmös arbetande befolkning utan från oss alla i hela Sverige!

Hur löser vår regering denna situation? Enl senaste regeringsförklaringen:

”Hårt arbete ligger framför oss.

Under flera år har svensk produktivitet och konkurrenskraft sjunkit. Underskotten i statens finanser har vuxit. Arbetslösheten har ökat. Klyftorna har vidgats. Skolresultaten har fallit. Miljöarbetet har prioriterats ned.

Men nu har arbetet inletts för att vända utvecklingen. Målet är högt ställt. Sysselsättningen och antalet arbetade timmar ska öka så att Sverige år 2020 når EU:s lägsta arbetslöshet.”

Kan regeringen trolla fram arbete? Om de arbetena hade funnits så hade väl arbetsgivarna anställt redan? Men de väntar väl på olika bidragsformer för anställningar – bidrag som bekostas av skattemedel. Övrig sysselsättning bekostas också med skattemedel. Det är alltså ännu en gång som vi skattebetalare som ska betala alla konstlade sysselsättningar. Men … vad blir skillnaden  mellan att betala socialbidrag eller anställningsbidrag eller projektbidrag? Skillnaden är väl att några ska administrera och deras löner ska betalas – med skattemedel.

Egentligen är regering och riksdagen de största bidragstagarna. Deras löner och omkostnader betalas med våra skattemedel! Det innebär ju att de har en annan syn på statens intäkter (skatter) än vad vi skattebetalare har! Att slösa med andra människors pengar tycks ha blivit deras agenda. Juholt sa en gång i en intervju: ”Man ska gödsla med pengar!”

Det politiska uppdraget lär väl vara att hushålla med våra resurser! Att hela tiden öka vår befolkning och låta denna nya befolkning bli bidragsberoende kallar jag för att slösa bort skattebetalarnas pengar! I ett vanligt hushåll gäller det att hålla en balans mellan inkomster och utgifter. Samma sak gäller för företag annars går de i konkurs. Men politikerna tycks inte förstå sig på ekonomi och att hushålla med resurser!

Att sätta människor i arbete med hjälp av bidrag blir ju bara en rundgång av skattemedel. Statskassan får ju bara tillbaka en del av det som de har betalat ut. Det tillkommer inte mer skatteintäkter! Men under tiden släpps det in fler asylsökande som ska leva på våra skattemedel medan de utreds. En del av dessa får inte stanna i vårt land . Men under den tid som de är här ska de ha tak över huvudet, mat, kläder, sjukvård, transporter, … Allt ska bekostas av våra skattemedel. Hur många av dem som får uppehållstillstånd kommer att få ett riktigt jobb? Hur mycket kommer skatten att höjas för att finansiera?

sedel

 

 

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Harkling
    Feb 19, 2016 @ 15:55:14

    Du har helt rätt i dina påpekanden. Då ska man betänka att effekterna av de senaste två årens asylmottagande ännu inte till fullo slagit igenom. Det är oerhört märkligt att ansvariga politiker valt att så länge blunda för de ekonomiska konsekvenserna.

    Liked by 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: