Välfärd

”Vi har sett decenniers försvagning av trygghetssystemen, långt innan flyktingar kom i flertal, och vi har sett hur rättigheter förvandlats till skyldigheter, vilket fått enorma konsekvenser.” skriver Gudrun Schyman.

Det har kanske gått denna dam förbi att medelåldern för det första jobbet ligger på 29 år. Medellivslängden har ökat till 84 år. Sverige har fått sämre möjligheter att konkurrera då det gäller livsmedelsproduktion, textilproduktion och industri över huvud taget. Det höga löneläget har drivit företag utomlands. Bönderna har fått rationalisera. Färre i arbete ska försörja fler. Skattetrycket i Sverige har höjts – inkomstskatt, arbetsgivaravgift, punktskatter, avgifter och moms.

Flyktingverksamheten kostar pengar. Någon måste betala. Naturligtvis skattebetalarna. Men det räcker inte! När fler människor ska ta del av den svenska välfärden – som var dimensionerad efter den svenska befolkningen – så blir välfärden en bristvara! När det behövs enorma resurser i utanförskapsområdena så blir övriga befolkningen utan! Resurserna räcker inte till för de som finansierar dem!

Men Gudrun förespråkar ökade rättigheter och färre skyldigheter. Jag skulle vilja att alla som bor i landet också har skyldighet att följa våra lagar och att i största möjliga mån försörja sig själv! Varför ska andra stå för notan? Skattepengarna ska gå till vård, skola, omsorg och infrastruktur.  Sänk skattetrycket och låt alla ta ett eget ansvar för sina liv!

välfärd

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. kisen26
    Feb 13, 2016 @ 00:29:53

    Ja…..jag har ju inte alltid tiden till mitt förfogande att skriva flera inlägg per dag….eftersom jag måste jobba Ulla, MEN:
    När du pratar om att inkomstskatterna har höjts, punktskatter, avgifter och moms…….så måste jag påminna dig om att Alliansen sänkte inkomstskatterna upprepade gånger – punktskatterna också (om vi nu menar samma sak), avgifter sänktes och momsen på bla restaurang-jobben mfl…….i allt för att få in fler ungdomar i jobb då…..och vad gav det för resultat ?
    NADA !!!!
    Några få i jobb för miljoner av skattepengar
    På bekostnad av vem ????
    Sjuka, arbetslösa, fattig – pensionärer mfl…..så motsäj mig inte, när jag säjer att Alliansen i stort tog från de, som hade inget…..till de, som redan hade !!!
    Jag börjar tycka, att du har blivit ”hemmablind” min vän…….för aldrig har jag varit med om, i det Svenska samhället…..att klyftorna mellan de, som har turen att ha jobb – och de som inte har – har blivit så stora, som de är nu.
    A-Kassan har tex inte höjts sedan urminnes tider – och vet du vad detta är ?
    Det är tex INTE ett bidrag – det är en försäkring vi löntagare har avstått lön för att ha…..ifall det värst tänkbara sker – att vi blir av med jobbet.

    Att till o med börja tänka tanken som sådan, att ha en egen privat Sjuk-försäkring, en egen privat form av ”A-kassa” for att klara livhanken……om det värsta skulle ske, det hänvisar mig till åren, när jag var gift och bodde i USA.
    Dessa år gav mig en förståelse och tacksamhet för den ” svenska modellen” var vi DÅ tänkte tanken VI……..i stället för enbart JAG !!!!

    Jag har varit Löntagare i många år av mitt liv, men också varit egen företagare – så jag ser problematiken från flera håll.
    Jag fruktar att skulle bli allvarligt sjuk – som ensamstående – för då har jag inget att slå tillbaka med.
    Ingen partner och ingen annan än mitt eget fornufts-tänkande/planerande.
    Gud nåde trösta, om hjärnan skulle sluta funka optimalt, för du ”måste vara frisk, för att vara sjuk i dagens Sverige !!!
    Jag säjer igen…….Låt Socialdemokraterna visa vad de går för med en egen budget…..innan DU och alla andra,som har ”tort på” börjar gnälla oemotsagd.
    Säjer inte, att Sossorna är perfekta, men fasiken om JAG vill ha en Borgerlig Allians igen, som styr detta landet och driver alla de, som hade lite och ingenting….utöver gränsen.

    Ett exempel under de 6 åren Alliansen regerade:
    Tänk, om du blir sjuk i cancer!! Skulle du kunde tänka dig att bli jagad ut på arbetsmarknaden ?
    Du är för sjuk för att jobba, men du är för frisk efter dåvarande regering att egentlig vara sjuk.
    Vad göra ??? Orkar du kämpa ?

    Ulla…….jag läser med både ett roande, ett skakande på huvudet, en förtvivlan ibland…..dina inlägg. Förstår att många läser, enligt din egen utsaga…….men ser väldigt få kommentarer som både håller med – och/eller säjer emot !!!
    Egentlig……att väldigt få kommenterar alls !!!!

    Detta kan var farligt….i så mån, att man tror, att alla håller med i ens dagliga inlägg.
    Många läsare är inte lika med många ”likes”.
    Detta vet jag själv med en ny Blogg.
    Många läsare, få kommentarer och lätt att hänryckas av alla ”följare”.

    Ha en bra Helg…….orden tryter nu, efter att ha varit vaken sedan 04.30.

    Kram Kari

    Gilla

    Svara

    • ulsansblogg
      Feb 13, 2016 @ 10:51:38

      Hej Kari

      Allt handlar egentligen om ekonomi – Sveriges ekonomi! Landets skattepolitik är en omfördelningspolitik – en Robin Hood politik, ta från de RIKA och ge till de FATTIGA. Det har vi kunnat göra så länge som vi har haft tillverkningsindustri – som har tillfredsställt landets behov och skickat på export och liten import av förnödenheter.Nu är läget förändrat med liten tillverkningsindustri, liten export och hög import.

      Jobben inom välfärdssektorn ger inga nya friska pengar till Sverige eftersom de betalas med skattemedel. Det är egentligen de få människorna som jobbar inom exportsektorn som tillför mer kapital – allt annat är bara rundgång av samma pengar.

      Hela flyktingindustrin är bekostad med skattemedel. Pengarna måste tas någonstans. De tas från den svenska välfärden – från sjuka, gamla, handikappade osv. Resurserna läggs på invandrare – som KANSKE kommer i arbete om 8-10 år- Så var det före Alliansen och så är det nu! Skillnaden är att nuvarande regering inte tycks förstå sig på ekonomi! De förstår inte att med deras politik fick de som betalar skatt försörja ytterligare ca 160 000 personer förra året. Sedan 2005 har omkring en miljon människor av utländsk härkomst beviljats uppehållstillstånd i vårt land. Nya bostäder, mat,transporter, poliser, vakter, renhållning, vård, migrationsverk, osv. Pengarna ska tas någonstans. Det har inte blivit fler anställda inom polis eller vård – de resurserna tas alltså från oss andra!

      Det går inte att bara tycka-synd-om och prata om att ta från de fattiga och ge till de rika! Regeringen tar från befolkningen och ger till de s k flyktingarna OCH göder en flyktingindustri! De ser till att de själv och riksdagsmännen har höga löner!

      Hälsningar
      Ulla

      Gilla

      Svara

  2. kisen26
    Feb 13, 2016 @ 16:12:55

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning