Välfärd

”Vi har sett decenniers försvagning av trygghetssystemen, långt innan flyktingar kom i flertal, och vi har sett hur rättigheter förvandlats till skyldigheter, vilket fått enorma konsekvenser.” skriver Gudrun Schyman.

Det har kanske gått denna dam förbi att medelåldern för det första jobbet ligger på 29 år. Medellivslängden har ökat till 84 år. Sverige har fått sämre möjligheter att konkurrera då det gäller livsmedelsproduktion, textilproduktion och industri över huvud taget. Det höga löneläget har drivit företag utomlands. Bönderna har fått rationalisera. Färre i arbete ska försörja fler. Skattetrycket i Sverige har höjts – inkomstskatt, arbetsgivaravgift, punktskatter, avgifter och moms.

Flyktingverksamheten kostar pengar. Någon måste betala. Naturligtvis skattebetalarna. Men det räcker inte! När fler människor ska ta del av den svenska välfärden – som var dimensionerad efter den svenska befolkningen – så blir välfärden en bristvara! När det behövs enorma resurser i utanförskapsområdena så blir övriga befolkningen utan! Resurserna räcker inte till för de som finansierar dem!

Men Gudrun förespråkar ökade rättigheter och färre skyldigheter. Jag skulle vilja att alla som bor i landet också har skyldighet att följa våra lagar och att i största möjliga mån försörja sig själv! Varför ska andra stå för notan? Skattepengarna ska gå till vård, skola, omsorg och infrastruktur.  Sänk skattetrycket och låt alla ta ett eget ansvar för sina liv!

välfärd

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. kisen26
  Feb 13, 2016 @ 00:29:53

  Ja…..jag har ju inte alltid tiden till mitt förfogande att skriva flera inlägg per dag….eftersom jag måste jobba Ulla, MEN:
  När du pratar om att inkomstskatterna har höjts, punktskatter, avgifter och moms…….så måste jag påminna dig om att Alliansen sänkte inkomstskatterna upprepade gånger – punktskatterna också (om vi nu menar samma sak), avgifter sänktes och momsen på bla restaurang-jobben mfl…….i allt för att få in fler ungdomar i jobb då…..och vad gav det för resultat ?
  NADA !!!!
  Några få i jobb för miljoner av skattepengar
  På bekostnad av vem ????
  Sjuka, arbetslösa, fattig – pensionärer mfl…..så motsäj mig inte, när jag säjer att Alliansen i stort tog från de, som hade inget…..till de, som redan hade !!!
  Jag börjar tycka, att du har blivit ”hemmablind” min vän…….för aldrig har jag varit med om, i det Svenska samhället…..att klyftorna mellan de, som har turen att ha jobb – och de som inte har – har blivit så stora, som de är nu.
  A-Kassan har tex inte höjts sedan urminnes tider – och vet du vad detta är ?
  Det är tex INTE ett bidrag – det är en försäkring vi löntagare har avstått lön för att ha…..ifall det värst tänkbara sker – att vi blir av med jobbet.

  Att till o med börja tänka tanken som sådan, att ha en egen privat Sjuk-försäkring, en egen privat form av ”A-kassa” for att klara livhanken……om det värsta skulle ske, det hänvisar mig till åren, när jag var gift och bodde i USA.
  Dessa år gav mig en förståelse och tacksamhet för den ” svenska modellen” var vi DÅ tänkte tanken VI……..i stället för enbart JAG !!!!

  Jag har varit Löntagare i många år av mitt liv, men också varit egen företagare – så jag ser problematiken från flera håll.
  Jag fruktar att skulle bli allvarligt sjuk – som ensamstående – för då har jag inget att slå tillbaka med.
  Ingen partner och ingen annan än mitt eget fornufts-tänkande/planerande.
  Gud nåde trösta, om hjärnan skulle sluta funka optimalt, för du ”måste vara frisk, för att vara sjuk i dagens Sverige !!!
  Jag säjer igen…….Låt Socialdemokraterna visa vad de går för med en egen budget…..innan DU och alla andra,som har ”tort på” börjar gnälla oemotsagd.
  Säjer inte, att Sossorna är perfekta, men fasiken om JAG vill ha en Borgerlig Allians igen, som styr detta landet och driver alla de, som hade lite och ingenting….utöver gränsen.

  Ett exempel under de 6 åren Alliansen regerade:
  Tänk, om du blir sjuk i cancer!! Skulle du kunde tänka dig att bli jagad ut på arbetsmarknaden ?
  Du är för sjuk för att jobba, men du är för frisk efter dåvarande regering att egentlig vara sjuk.
  Vad göra ??? Orkar du kämpa ?

  Ulla…….jag läser med både ett roande, ett skakande på huvudet, en förtvivlan ibland…..dina inlägg. Förstår att många läser, enligt din egen utsaga…….men ser väldigt få kommentarer som både håller med – och/eller säjer emot !!!
  Egentlig……att väldigt få kommenterar alls !!!!

  Detta kan var farligt….i så mån, att man tror, att alla håller med i ens dagliga inlägg.
  Många läsare är inte lika med många ”likes”.
  Detta vet jag själv med en ny Blogg.
  Många läsare, få kommentarer och lätt att hänryckas av alla ”följare”.

  Ha en bra Helg…….orden tryter nu, efter att ha varit vaken sedan 04.30.

  Kram Kari

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Feb 13, 2016 @ 10:51:38

   Hej Kari

   Allt handlar egentligen om ekonomi – Sveriges ekonomi! Landets skattepolitik är en omfördelningspolitik – en Robin Hood politik, ta från de RIKA och ge till de FATTIGA. Det har vi kunnat göra så länge som vi har haft tillverkningsindustri – som har tillfredsställt landets behov och skickat på export och liten import av förnödenheter.Nu är läget förändrat med liten tillverkningsindustri, liten export och hög import.

   Jobben inom välfärdssektorn ger inga nya friska pengar till Sverige eftersom de betalas med skattemedel. Det är egentligen de få människorna som jobbar inom exportsektorn som tillför mer kapital – allt annat är bara rundgång av samma pengar.

   Hela flyktingindustrin är bekostad med skattemedel. Pengarna måste tas någonstans. De tas från den svenska välfärden – från sjuka, gamla, handikappade osv. Resurserna läggs på invandrare – som KANSKE kommer i arbete om 8-10 år- Så var det före Alliansen och så är det nu! Skillnaden är att nuvarande regering inte tycks förstå sig på ekonomi! De förstår inte att med deras politik fick de som betalar skatt försörja ytterligare ca 160 000 personer förra året. Sedan 2005 har omkring en miljon människor av utländsk härkomst beviljats uppehållstillstånd i vårt land. Nya bostäder, mat,transporter, poliser, vakter, renhållning, vård, migrationsverk, osv. Pengarna ska tas någonstans. Det har inte blivit fler anställda inom polis eller vård – de resurserna tas alltså från oss andra!

   Det går inte att bara tycka-synd-om och prata om att ta från de fattiga och ge till de rika! Regeringen tar från befolkningen och ger till de s k flyktingarna OCH göder en flyktingindustri! De ser till att de själv och riksdagsmännen har höga löner!

   Hälsningar
   Ulla

   Gilla

   Svara

 2. kisen26
  Feb 13, 2016 @ 16:12:55

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

S W E D E N - G O O D B Y E

Politik - Religion - Samhälle - Europa - Nationalism

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

beppe852

Hellre död än röd

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

Helt apropå

En blogg om tro, hopp och kärlek. Om livet i stort som smått. Följ med på min livsresa över mörka djup och djupa vatten.

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: