Vad pratar de om?

När jag hör politiker prata så blir jag ofta beklämd. De använder ett propagandaspråk som inte är faktabaserat.Antagligen helt medvetet för att de tror att vi ska anamma deras lögner.

Magdalena Andersson sa igår att staten förlorar x antal miljoner om de tar bort reavinstbeskattningen. Men … staten har aldrig haft de pengarna och det går inte att förlora något som staten aldrig har haft. Korrekt uttryckt skulle hon ha sagt att statens intäkter minskar. Eller var det medvetet för att spela på begreppet ”de rika tar från de fattiga”?

Hon sa också att forskningen säger … Vilken då forskning? Vilka forskare? Är de överens? Finns det forskare som har en helt annan uppfattning? En finansminister bör inte uttala sig så svävande!.Det inger inget förtroende!

Vidare talade finansministern om att vi har en stark ekonomi. Hur kan hon påstå detta? För några månader sedan röstade riksdagen igenom en extra tilläggsbudget som innebar besparingar på i stort sätt alla områden. Staten har plockat hem enorma vinster från alla statliga bolag.  Dessutom har staten använt biståndspengar till flyktingkostnaderna. Statslånen har ökat. Kostnaderna stiger lavinartat för flyktingindustrin. Det talas om skattehöjningar. Ändå talar hon om en stark ekonomi!

Men hon är inte ensam om ett propagandaspråk. Fridolin påstod att han skulle få ordning på skolan på 100 dar. Ja, de dagarna har passerat och ännu ser vi knappast någon förbättring. Han påstod också att forskningen sa … att skolresultaten inte blev bättre av hemläxor. Jag kollade upp detta! De forskarna blev sågade längs med fotknölarna av mer seriösa forskare.

Statsministern talar om att vi måste ta ansvar. Han och de andra politikerna måste ta ansvar för den politik som de för – inte vi!

Han påstod också att Sverige har haft problem med sexuella trakasserier under många, många år. I så fall anser jag att politikerna har misskött sig under många, många år eftersom de inte har tillsatt några resurser för att åtgärda detta! Varför har inte medierna eller polisen rapporterat om detta mångåriga problem? Eller ljuger statsministern för att han inte vill erkänna att han har misslyckats med flyktingpolitiken?

Han påstår också, så ofta han får en chans, att SD är ett fascistiskt parti! Han bygger detta på ”historieforskaren” Arnstads bok. Denna historiker har ljugit om sina examina. Han har fått mothugg av en mängd mer etablerade historiker. Men vår statsminister fortsätter med en dåres envishet att påstå att SD är fascister.

Så kan vi fortsätta att kolla politiker efter politikers utsagor. De använder sig av propagandaspråk men talar sällan sanning. Ändå förväntar de sig att vi ska lita på dem! Politikerförakt? Är det så att politikerna föraktar svenska folket och tror att vi inte genomskådar dem?

apor

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

pspringare

The greatest WordPress.com site in all the land!

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör skillnad!

Oberoende nyheter, satir och allvar om politik, journalistik, invandring, mångkultur, islam, brottslighet, rasism, natur, livet och musik.

Tanja Bergkvists Blog

Kamp mot fördumningsindustrin

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Erling Hellenäs svenska blog

Den stora bilden och dess delar

Hexanmexan "shake my hand?"

Elefanten dog en plågsam död

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolution

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Nya Il Convito

Mohamed Omars blogg om fezens filosofi, gotisk steampunk och upsaliensisk pulp fiction

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Otillständig

- kroniskt oppositionell

Helena Palena

ENVAR SIN EGEN REDAKTÖR! Copyright!

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: